Toplantıya Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN’ın yanı sıra, Karamanoğlu Mehmetbey  Üniversitesi  Rektörü Prof.Dr. Sabri GÖKMEN,Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.Salih BALDIZ,  İl Emniyet Müdürü Lütfi SÖNMEZ, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.
Kahvaltı ile başlayan toplantının açılış konuşmasında,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Karaman’da olmadığını belirten Vali KAHRAMAN, basın mensuplarının çalışan gazeteciler gününü kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi.
Vali KAHRAMAN konuşmasında  Karaman’a hizmet eden her daire amirinin, her yöneticinin Karaman’ı sadece bir diyâr olarak görmediğini, gönüllerde yaşatılan bir yâr olarak gördüklerini belirterek “İnanıyorum ki buradaki her arkadaşımız geçmişte olduğu gibi 2011 yılında da aynı inanç ve aynı aşkla hizmet etti… Öncelikle her arkadaşıma hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı en kalbî duygularla teşekkür ediyorum.”dedi.
Toplantıda kurum ve kuruluşların 2011 yılındaki icraatlarını aktarmanın yanında, 2012’ye dair görüş ve önerilerin de paylaşılacağını ifade eden Vali KAHRAMAN konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 
“Bizler bu şehrin sorumluluğunu taşıyoruz ve bu sorumluluğun içinde elbette ki bu şehirde istişare, müzakere ve diyalog mekanizmasını işlevsel hale getirmek de var.  Biz bu şehri düşünen, bu şehre hizmet eden herkesin başımızın üzerinde yeri var.  Ve biliyoruz ki bu güzel şehrin, Karaman’ın ömrü bizlerin ömründen daha uzun, yani her birimiz aslında bu şehirde bir emanetçiyiz ve emanet konusunda ehil davranmak da boynumuzun borcudur. Karaman’ın mazisi hepimiz için gurur kaynağı. Bizim için asıl olan Karaman’ın bugününü düşünmek, bugünün Karaman’ını ve dolayısıyla geleceğin Karaman’ını inşa etmektir. Bizler bu inançla çalışıyoruz. Ayrancı ilçemizdeki dev enerji yatırımı Karaman’ın bugünü açısından önemli olduğu gibi Karaman’ın yarını açısından da büyük önem taşıyor. Ermenek’te, Yeşildere’de, Kepezkaya’da yapılan barajlar Karaman’ın hem bugünü açısından hem de yarını açısından önem taşıyor. Bizler yaptığımız her yatırımda, attığımız her adımda bunu düşünüyor, buna göre hareket ediyoruz.”
Vali KAHRAMAN, 2011 yılının yatırım ve hizmetler açısından Karaman için güzel bir yıl olduğunu vurgulayarak: “2011 yılı Karaman açısından güzel bir yıl oldu. Her açıdan güzel bir yıl oldu. Hem yatırım noktasında hem de hizmet noktasında… Karaman huzurlu ve refah düzeyi yüksek br ilimiz, inşallah bu daha da artacak… Bizim gayretimiz ve niyetimiz bu… Ermenek’te, Yeşildere’e, Kepezkaya’da barajlarımız hizmete girdi. Ayrancı ilçemizdeki dev enerji yatırımının inşa süreci başladı.   2011 yılında emniyet güçlerimiz, güvenlik güçlerimiz asayiş olaylarımızın %88’ini, kaçakçılık ve organize suçlarını %96’sını aydınlattı… Yine sağlık alanında yeni hizmet araçlarımız alındı, devlet hastanemizin inşaatı bitme noktasında yaklaştı. Ermenek’te 4 yataklı yoğun bakım ünitemiz hizmete girdi.  Ben burada ayrıntılara girmeyeceğim; inşallah 2011 yılındaki hizmetleri ilgili arkadaşlarımız birazdan sizlerle paylaşacak.Ama söylemeye çalıştığım şey şu… Biz Karaman’ın her köşesini kendi yurdumuz bilerek, her ferdini kardeşimiz, evladımız bilerek çalışıyoruz… Ve Karaman’ın merkezinden en uzak noktasına kadar hizmet götürmeye, yatırım yapmaya gayret ediyoruz.  Karaman’ı sanayide, eğitimde, kültürde, kısaca her alanda yüce ve yüksek noktalarda görmek arzusuyla çalışıyoruz.”
Vali KAHRAMAN  konuşmasında 2011 yılında Karaman’da  ihracatın 379.115.045 $, ithalatın da 75.861.527 $ olduğunu belirterek önceki yıllara göre ciddi bir artış olduğunu vurguladı. Vali KAHRAMAN konuşmasında ayrıca şu hususlara dikkat çekti: 
“Tarımda çiftçilerimize her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Kapalı sistem sulamada, modern tarımda ciddi bir başarılar yakaladık. İnşallah 2012 yılında da bu başarı devam edecek. Yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız 2011 yılında 16.199  aileye toplamda iki milyon sekiz yüz kırk üç bin liralık yardımda bulunmuş. Biz yatırımcımızın da fakirimizin de, öğrencimizin de, çiftçimizin de yanında olmayı kendimiz için bir onur bir görev kabul ediyoruz. Bu makamlarda olduğumuz müddetçe yükümüz hafiflemeyecek, işimiz bitmeyecek… Yorulmuyorsak, ter dökmüyorsak bulunduğumuz makamın hakkını vermiyoruz demektir. Bir şehrin umudu olmak, yarını olmak kolay değil… Biz bunu biliyoruz. İşte bunun içinde yorgunluğumuzu, döktüğümüz alın terini kendimiz için onur kabul ediyoruz.  Karaman’ın imkânlarını, potansiyelini en verimli hale getirmenin peşindeyiz. Hazırladığımız eylem planları, stratejik planlar bir kereliğine, zorunluluktan hazırlanan planlar değil. Biz attığımız her adımda, yaptığımız her hizmette Karaman’ın zayıf yönlerini güçlendirmeyi, güçlü yönlerini muhafaza etmeyi amaçlıyoruz. Bir yandan şehrimizin alt yapısı güçlendirilirken diğer yandan kültür-sanat etkinlikleriyle, sosyal faaliyetlerle, sportif aktivitelerle, eğitim yatırımlarıyla Karaman’ın estetik yapısına, sosyal yapısına yönelik adımlar atıyoruz ve her adımda Karaman’ın ruhunu yansıtmaya gayret ediyoruz. 2011 yılındaki bu gayretimiz ve inancımız 2012 yılında da artarak devam edecektir ve Karaman her geçen yıl daha yücelere, daha yükseklere ulaşacaktır… Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sabri GÖKMEN ise üniversitenin bir şehir için önemini vurgulayarak: “Beden için, ruh için beyin ne ise bir şehir için, bir bölge, bir ülke için üniversite de odur.  Üniversiteleri gelişmeyen gelişmiş bir ülkeden, bir ilden söz edilemez.  Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi genç bir üniversite ve yaşıtları arasında akademik kadro açısından, yatırımlar açısından ilk üçün içinde yer alıyor. 2011 yılında  üç yeni bölümümüz öğrenci aldı. Akademik kadromuz 2010 yılında 268 iken, 2011 yılında 314’e çıktı. Akademik kadroda yaklaşık %17, idari kadroda yaklaşık %30’luk bir artış sağladık. Her geçen gün yeni fakülteler açıyoruz. Bunlardan biri de Eğitim Fakültemiz. İnşaatı devam eden binalarımız var, yakın zamanda bitecek binalarımız var. Tabii bunların yanında üniversite olarak  Karaman’ın ve ülkemizin sosyal, kültürel hayatına da katkılar sağlıyoruz. Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongremiz, I.Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu bunlardan sadece bir kaçı. 2011 yılında toplamda 76 tane kültürel, sanatsal ve sportif faaliyet gerçekleştirdik. İnşallah bu rakamı daha da yukarılara çekeceğiz. Tabii bu süreçte gerek Sayın Valimiz, gerek daire müdürü arkadaşlarımız her zaman yanımızda oldu. Desteklerinden ve gayretlerinden dolayı kendilerine en içten duygularla teşekkür ediyorum.”dedi.