Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu 2016 yılına iyi ve hızlı bir giriş yaptıklarını, hedeflerinin büyük olduğunu belirterek Birliğe bağlı kurumlara çok iş düştüğünü söyledi. Sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmayı arzu ettiklerini söyleyerek “iş disiplininden, iş ahlakından, temizlikten, kasıtlı veya kasıtsız davranış şekillerinin iyileştirilmesinden yana eğitimlerimiz yine ve yeniden bire bir tekrar edilmeli” diye konuştu.   

Dr. Erenoğlu hastanelerden bahsederken Ermenek Devlet Hastanesinin % 95 ‘inin tamamlandığını, bundan böyle donanıma ve tefrişat işlerine başlayacaklarını dile getirdi. “ Ermenek’e kurulacak olan tomografi cihazı Karaman Devlet Hastanesindeki ile aynı seviyede. Bugün firma tarafından kurulumu gerçekleştirilmek üzere yola çıktığı haberi verildi. Bundan sonraki süreçte hastanenin bir kısmını daha erken kullanmaya başlayabiliriz. “ dedi.

Karaman Devlet Hastanesinde başlayan anjiyo sayesinde hasta sevklerinde belirgin bir düşüş yaşandığını açıklayan Genel Sekreter “ anjiyo işlemleri rutine girdi. Başarılı bir şekilde devam ediyor.  Bu konuda iddialıyız. Konya’ dan hasta geleceğine inanıyorum.

Açık kalp ameliyatlarına da en kısa zamanda başlayacağız. Hekim yönünden sayımızı arttırmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili Bakanlık nezdinde görüşmelerimiz devam ediyor. Karaman Devlet Hastanesinde ana branşlarda nöbetçi uzman doktor kalacak seviyeye çıkartmak istiyoruz. Dâhiliye, çocuk, kadın doğum,  genel cerrahi ve ortopedi branşlarında kadroyu nöbet tutacak sayıya tamamlayarak bölge hastanesi konumuna çıkartmak istiyoruz. Travmatik acil hastane rolünde 24 saat hastaya müdahale edecek şekilde yakın il ve ilçelerden hasta gelmesini planlıyoruz. Bunu başarabileceğimize inanıyorum. “ şeklinde konuştu.

Ağız Diş sağlığı Merkezinde verilen sağlık hizmetleri yelpazesinin gerçekleştirileceğini de vurgulayan Dr. Erenoğlu dış merkezlere yapılan hasta sevklerinde titiz davranılmasını istedi. Gereksiz sevklerin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.  

Verimlilik Değerlendirme toplantısı Aralık ayına ait verilerin sunumuyla devam etti.