AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk milletinin kararlı duruşuna dikkat çeken Konuk, mesajında “Cumhuriyet Bayramımızı, geleceğe dair umudumuz asla sarsılmamış vaziyette, istikbale dair inancımız tam bir şekilde ve Cumhuriyetimize her zamankinden daha sıkı sarılarak kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.

“BİR YANIMIZ BURUK ANCAK İNANCIMIZ TAM”
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Mesajında, ilk olarak 15 Temmuz darbe girişimine değinen Başkan Konuk, “Bu yıl Cumhuriyetimizin 93’üncü Kuruluş Yıldönümünü Cumhuriyetimizi, millet iradesini hedef alan hain kalkışmanın açtığı yaralarımızı sarmaya çalıştığımız bir dönemde, vatan topraklarımıza ve yakın coğrafyamızda yaşanan acıların gölgesinde, henüz kurumamış gözyaşlarımızla, kaybettiğimiz, şehit verdiğimiz kardeşlerimizin, evlatlarımızın yürek yangınıyla bir yanımız buruk, hüzünlü, üzgün; ancak öte yanımız daha kararlı, daha da hırslanmış ve geleceğe dair umudumuz asla sarsılmamış vaziyette, istikbale dair inancımız tam bir şekilde ve Cumhuriyetimize her zamankinden daha sıkı sarılarak kutluyoruz” dedi.

“CUMHURİYET, DAHA EMİN ADIMLARLA İLERLEYECEK”
Cumhuriyetin, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ülkemizin her köşesinin ve her kişisinin “kaderde, kıvançta ve tasada” ortak geleceğe inancının eseri olduğunu vurgulayan Başkan Recep Konuk, “Bugün içinden geçtiğimiz hassas günleri de acı bir tecrübe olarak geride bırakacağız. Bugün yaşadıklarımızdan da dersler çıkararak ve bugüne kadar başardıklarımızdan güç alarak daha mesut, daha muvaffak, daha muzaffer bir Türkiye hedefine gücünü ve nefesini tazelemiş olarak daha emin adımlarla ilerleyeceğiz. Safralarından kurtulmuş, omzundaki ihanet yükünü atmış, her yükseldiğinde paçasından çekiştirenlerden paçasını sıyırıp kurtarmış, iç ve dış mihraklarca ayağına vurulan prangaları söküp atmış bir Cumhuriyetimiz ve o Cumhuriyetin etrafında kenetlenmiş, o Cumhuriyetin gerçek sahibi olduğunu demokrasi meydanlarında ispat etmiş bir milletimiz var. İstikbale yönelik umudumuzun ve istikbalden beklentimizin yüksekliğinin sebebinin, demokrasi sınavından geçilen günlerde milletin sergilediği irade ve kararlılık olduğunu ifade edebilirim” dedi.

“EN BÜYÜK DAYANAĞIMIZ CUMHURİYETİMİZDİR”
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, mesajını şöyle sürdürdü, “Doğudan batıya, kuzeyden güneye her fert ve her zümresinin aynı fedakârlığı, aynı cesaret ve kararlılığı göstererek, omuz omuza verdiği mücadele ile Cumhuriyeti kuran millet bütünlüğümüze kastedenlerin, son zamanlarda artan menfur saldırıları, demokrasimize hedef alan girişimleri ile yüreğimiz yandı. Ancak bu olumsuzluklar ve tazeliğini muhafaza eden acılar içinde bile gelecekten umutlu olmamız için pek çok dayanağımız mevcuttur. Millet olarak yürüdüğümüz istikbal yolunda geleceğe dair inancımızı diri tutan en büyük dayanağımız, milletimizin sarsılmaz karakteri, şuuru ve millet asliyetinin eseri olan Cumhuriyetimizdir. Türk milleti, en değerli hazinesi olan Cumhuriyetini hedef alan açık veya örtülü hain operasyonlara, kendi bütünlüğüne yapılan saldırılara, kesirli millet olma dayatmalarına, dün Çanakkale’de, Sakarya’da, Hatay’da birbirine daha sıkı sarılarak verdiği cevabın aynısını bugün de, yarın da tekrarlayacak iradeye sahiptir. Kuruluş iradesini ‘kaderde, kıvançta ve tasada’ birlik üzerine tesis etmiş Cumhuriyetimiz, evlatlarının yaralarını dün olduğu gibi bugün de saracak, milletimiz yaşanan acıları paylaşarak hafifletecek, millet bütünlüğüne kastedenler yine milletimizin azmi, bir ve bütün olarak istikbal yolculuğuna devam etme kararlılığı karşısında hüsrana uğrayacaktır. Yaşanan acılardan, yakın coğrafyamızdaki kaostan istifade ederek, zihinlere düşmanlık ve ayrılık tohumları ekmeye çalışanların çabaları beyhudedir. Milletimizin bütün evlatları bir diğer kardeşi ile hem fikri, hem manevi hem de maddi hiçbir bağını koparmama konusunda kararlıdır.”

“ACILARIN DERİNLEŞMESİNE MÜSAADE EDİLMEYECEK”
Yedi düvele karşı tek vücut verilen mücadele sonucu kurulan Cumhuriyetimizin, acıların derinleşmesine asla müsaade etmeyeceğini, suni istismar zemini oluşturma gayretine girenleri kararlılığıyla bir kez daha hüsrana uğratacağını aktaran Başkan Recep Konuk mesajını şöyle tamamladı; “Milletimizin kararlılık ve iradesinin mevcudiyeti millet bütünlüğümüzün ve Cumhuriyetimizin geleceğinin en büyük teminatıdır.

Cumhuriyetimizin ebediyen yaşamasına yönelik iman ve irademiz ile Cumhuriyetimizi cumhuruyla birlikte yükseltme kararlılığımızı bir daha ilan ediyoruz.

Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimize hizmeti geçen değerli büyüklerimiz ve aziz şehitlerimizi, Cumhuriyetimizin asli sahibinin millet olduğunu verdiği tarihi imtihanla bir kez daha dosta düşmana ilan eden ve Cumhuriyetimize bedenleriyle kalkan olurken tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet, diyerek şahadet makamına ulaşan demokrasi şehitlerimizi, kutsal vatanın bölünmez bütünlüğü için toprağa düşen şehit asker ve polislerimizi ve hain saldırılarda kaybettiğimiz vatan evlatlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’üncü yılında aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, milletimize huzur, birlik ve dirlik, Büyük Türkiye’mize ise bütün insanlığın makûs talihini değiştirecek kudret diliyorum.”

Vali Süleyman Tapsız
Valimiz Sayın Süleyman Tapsız Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’üncü Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Tapsız yayınladığı kutlama mesajında; "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’üncü yıldönümünü bu yıl da milletçe büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz.

Bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm yokluklara karşın bu haklı mücadeleden dünyaya örnek olacak bir zaferle çıkan Türk Milleti, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsız, güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başarmıştır. Bu başarının ardında; Türk Milletinin fedakârlığı, vatan sevgisi ve azmi vardır.

Millet olarak kışkırtma ve tahrikler karşısında birbirimizden şüphe duymak yerine daha sıkı kenetlendiğimiz sürece, ne FETÖ ne de bölücü terörün hain saldırıları asla amacına ulaşamayacaktır.

Unutmayalım ki biz, en zor zamanlarında dünyaya sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bugünlere gelmiş büyük bir milletiz.

Ne mutlu bize ki milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş, Türkiye'yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur.

Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklâl savaşımızın bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle şükranla anıyor, Karamanlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum." dedi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çalışkan mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın mesajı şu şekilde:

“Bu yıl, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümüdür.

Bundan tam 93 yıl önce millet olarak en zor şartlar altında bile nasıl yeniden ayağa kalkıldığını, ecdadımızdan bizlere emanet kalan ve her karışında atalarımızın kanları ile bulanan bu topraklar için can siper hane nasıl mücadele edildiğini tüm dünyaya gösterdik.

İşte bu milli duygularımızın asla kaybetmeden, 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Mustafa Kemal Atatürk’ün şekilde ifade ettiği gibi 'muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz.

15 Temmuz tarihinde, Kurtuluş Savaşı yıllarında vatanımızı işgal etmek isteyen zihniyet bir kez daha ortaya çıkmıştır. Dışarıdaki hain eller, içimizdeki kalleş işbirlikçilerini de kullanarak ülkemizde büyük bir kargaşa, iç savaş, huzursuzluk çıkarma gayesi ile harekete geçmiştir. Bu kalleşler ve işbirlikçileri devletimizin kararlı duruşu ve milletimizin, tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, ülkemizin bağımsızlığı için verdiği eşsiz mücadele sayesinde hain amaçlarına ulaşamamışlardır.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’e,  ülke olarak her alanda hedeflerimize ulaşmış, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Gazilerimize de Allah’tan şifa diliyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun"

İl Müdürü Asım Sultanoğlu
“Milletimizin hiç sönmeyen bağımsızlık aşkının sonucu olan Cumhuriyet, günden güne güçlenen demokrasimizle varlığını ebedileştirmiştir. Savaşlarla yorulmuş ve yokluk içerisindeki halkımızın büyük fedakârlıklarla kurduğu cumhuriyet, her geçen gün daha da güçlenerek bugünlere gelmiştir. Her yaşanılan zorluk Cumhuriyetimizi kavi kılmıştır.

En büyük eser olan Cumhuriyeti kuran, koruyan ve güçlendiren yine aziz milletimizdir. Gayri meşru girişimlerin milletimiz nezdinde kabul görmemesi, sahip olduğumuz demokrasi anlayışından ileri gelmektedir. 15 Temmuz’da, Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasiye, milli iradeye, temel hak ve özgürlüklerimize karşı yapılmaya çalışılan darbe, milletimizin canı pahasına gösterdiği direnişle bertaraf edilmiş, tüm dünyaya bir kez daha emsal teşkil edecek bir destana dönüşmüştür.
Genç yaşlı demeden milletimiz, şanlı tarihimizden aldığı görev bilinciyle ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.´ diyerek bağımsızlık ve Cumhuriyetimizi daima koruyup savunacağını bir kez daha göstermiştir. 246 kardeşimiz, bu hain girişimi durdurmak için şehit olmuş, tüm şehitlerimiz gibi isimlerini tarihimize altın harflerle yazdırmışlardır.

Bu düşüncelerle, 93 yıldır gençliğini koruyan, asırlar ötesinden gelen birikimlerimizden beslenen Cumhuriyetimizi kuran, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

KTSO Başkanlarından Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladıkları mesajda;

"Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutlar, bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bu topraklarda, bu imkânlarla yaşama imkânını sunabilmek için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anar; saygılarımızı sunarız.” ifadelerine yer verdiler.

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü
Cumhuriyet Bayramımızı, Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıl dönümünde, aydınlık bir geleceğe ilham verecek şekilde milletçe büyük bir gurur ile kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet, hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir.

Bu milletin canı pahasına, büyük fedakârlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Çünkü Cumhuriyet Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatı, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır. Bu ülkenin evlatları Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket ederek Ülkemizi 15 Temmuz’da Fetö Terör örgütü darbecilerine teslim etmemişlerdir. Milletimizle ne kadar gurur duysak azdır.  AK Parti olarak bu milli şuur çizgisinde, hedeflerimizden biri olan 2023 hedefi ile Cumhuriyetimizin 100.yılına Hep Birlikte Yeni Türkiye’nin inşasını tamamlayarak gireceğiz.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetin kurulmasında ve yaşatılmasında mücadele eden; şehit olan bütün vatan evlatlarını saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; kıymetli Karaman halkının Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümünde herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.
Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olarak en zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü istiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz. 

İstiklal Harbi’nin bizzat Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından sevk ve idare edilmesi ile sonrasında Cumhuriyetin ilan edilmesi, ülkemizin kuruluş felsefesinde millet iradesinin temel teşkil ettiğinin en açık göstergesidir.
Yakın tarihimiz boyunca defalarca millet iradesinin gasp edilmeye çalışıldığını gördük, yaşadık. Özellikle milli iradeye yapılan darbeler yoluyla, ülke olarak yürüyüşümüz ciddi oranda sekteye uğradı. Türkiye’nin son 15 yılda yaşadığı tecrübe, millet iradesinin en net hissedildiği, milletin yönetimi vesayetçi yapılardan devralmış olması nedeniyle de büyük bir önem taşımaktadır.

En son Cumhurbaşkanlığı seçiminin doğrudan millet oyuyla yapılmış olması, olumlu gelişmeleri taçlandırmıştır. Bununla birlikte, demokrasi kültürümüzü güçlendirmek adına daha kat edecek çok mesafemiz olduğunun farkındayız.
Etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye Cumhuriyeti bugün, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiştir. Bunda, son yıllarda yakaladığımız siyasi ve ekonomik istikrarın, tam bir hukuk devleti olma yolunda atılan köklü adımların da büyük payı olduğu muhakkaktır. 

Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasal tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.
Cumhuriyetimizin gurur verici başarıları, bizlere haklı olarak bu güveni vermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramı’mızı kutluyor; herkese selam ve sevgilerimi sunuyorum.

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca
Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetimizin 93. yılını büyük bir gurur ile kutluyoruz. İnanıyorum ki içinde bulunduğumuz bu gururu Cumhuriyetimizin 93. yılında olduğu gibi, çok daha güçlü bir şekilde 2023, 2053 ve 2071 yıllarında da yaşayacağız.

Bugün hızlı bir dönüşüm geçiren dünyamızda Türkiye’nin önemi her geçen gün artmakta, Ülkemiz sadece bölgesel bir güç halinde kalmayıp, küresel bir güç haline gelmektedir.

Milletçe 15 Temmuz ruhu gibi el birliği, gönül birliği ile çalışmalarımızı sürdürürsek çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke olmamızın önünde hiçbir engel kalmaz.

AK Parti olarak, birlik ve kardeşliğimizi bozmak üzerine hesap yapanlar, oyun kuranlar karşısında; nasıl bağımsızlık mücadelesinde omuz omuza vererek savaşmış, kazanmış ve kalkınmışsak bugünde aynı inançla omuz omuza vererek bu ülkenin kalkınması için çaba göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Bu tarihi gün dolayısıyla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbi Kahramanlarımıza, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, tüm Karamanlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer:
İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, tek bayrak, tek millet ve tek vatan düşüncesiyle kurulan, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırılan Cumhuriyetimizin, Türk milletinin sonsuz varlığıyla ilelebet devam edeceğini bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk Milleti adına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük atılım olduğunu ifade İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, şunları kaydetti:

“Tek bayrak, Tek millet, Tek vatan ile kurduğumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, Türk milletinin sonsuz varlığı ile ilelebet devam edecektir. Bugün, her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gereken Cumhuriyetimiz, eşitlik, özgürlük ve çağdaşlık ilkelerini kapsamasının yanında büyük bir düşüncenin ürünüdür. Bizler bu günlerin sorumluları olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, Büyük Önder Atatürk’ün inkılaplarıyla aydınlanmış yolda emin ve güçlü adımlarla ilerlemek zorundayız. Bu yolda yürürken asla milli değerlerimizden ödün vermemek milli birlik ve beraberliğimizi yükseltmek ve bu değerleri yarınlara sağlam olarak teslim etmekle görevliyiz.”

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, söz konusu sorumluluğu yerine getirmek için tarihin çok iyi bilinmesi gerektiğini bildirerek, “Görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmek için, milli değerler ile bilim ve aklın üstünlüğünü benimsemek, tarihimizi de çok iyi bilmek zorundayız. Türkiye Cumhuriyetimizin bugünlere kolay gelmediğini, atalarımızın bizlere emanet ettikleri bu topraklar uğruna yüz binlerce şehit verildiğini ve bir o kadar da gazimizin bulunduğunu unutmamakla mükellefiz. Bu vesileyle Cumhuriyeti bizlere armağan eden başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve şükranla anıyoruz. Tüm halkımızın bayramını kutluyor, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Cumhuriyetimizin 93. yılı tüm milletimize kutlu olsun.”

Karaman Kent Konseyi Başkamı Ali Konukseven
Karaman Kent Konseyi Başkamı Ali Konukseven; "Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 93. yıldönümünü gururla ve mutlulukla kutlamaktayız. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacaktır. "dedi.
Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven mesajında şu ifadelere yer verdi.

"Cumhuriyetimizin 93. yılını kutladığımız bu günlerde, milli irademize ve devletimize yönelik düzenlenen hain darbe girişimini ve terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. 15 Temmuz gecesi TSK içerisine yuvalanmış bir takım cuntacının cumhuriyetimize ve demokrasimize karşı başlattığı darbe girişimi yine aziz milletimizin kararlılığı ve dik duruşu neticesinde başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Yaşanan bu zor günler Cumhuriyet coşkusunun dimağlarda diri kalması, Kurtuluş Savaşı gibi bir çetin sınav verdiğimiz ve bu savaşla birlikte özgürlükleri elde ettiğimiz gerçeğini kazıdı zihnimize. Bundan dolayıdır ki, bütün çocuklarımıza, Gazi'nin Cumhuriyeti hediye ettiği gençlerimize bu coşkuyu yaşatmamız gerektiği gerçeği çıkıyor karşımıza. Cumhuriyeti aşkla sahiplenecek bir gençliğe sahip olmak, Cumhurun çaresiz bırakıldığı bu dönemlerde bu duyguyu yaşamak ve yaşatmak daha da manidardır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin barisi Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten en kalbi sevgilerimle kutluyorum."

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir
Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yılı sebebiyle basın açıklaması yaptı.

Özdemir açıklamasında şunları kaydetti:

''93 yıl, acıların, yokluk ve sıkıntıların yaşandığı bir dönemde, milletimiz, var olma mücadelesi vermiş; varlığına yönelen tehditlere karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandırarak, tarihe unutulmaz bir destanla geçmiştir.

Güçlü bir ruh ve iman yüceliğinde bütünleşen milletimiz, istiklal aşkı ve özgürlük ruhuyla hep birlikte, yani gerçek manada ‘millet’ olarak, yeryüzünün birleşmiş bütün zalimlerine karşı yeryüzünün bütün mazlumları adına sürdürdüğü mücadeleyi zaferle sonuçlandırmıştır.

Hâl böyleyken, milli mücadele ruhu temelinde yükselmesi, gerçekliğini millet iradesinde bulması gereken Cumhuriyet, uzun yıllar boyunca dayattığı resmi ideolojisiyle kendi insanına yabancılaşmanın sıkıntılarını yaşa(t)mış; devlet mekanizması belli zümre ve sınıfların çıkarına hizmet eden bir aygıta dönüşmüştür. Ekonomik, demokratik, kültürel haklar ve nimetler, ülkenin ve milletin bütününe yayılamamıştır. Devlet ve milletin kucaklaşarak bütünleşemediği Türkiye’de, değerler çatışması hayatın her anını, alanını negatif etkilemiş, gerçek manada ne millet cumhuriyetini ne cumhuriyet milleti kazanabilmiştir.

Varoluşumuz millet gerçekliğini esas almak zorundadır. Bütün çabalar milletimizi mutlu, başarılı kılmak içinse, yapılması gereken, bizi millet olarak var ve güçlü kılan değerlere dönmek, o değerleri canlı, yaşanır kılmaktır. Milleti tarihsel, kültürel bağlar, derinlikler var kılar. En temel varoluş referanslarımız olan insan ve medeniyet değerlerimiz, köklü iddialarımızın, yaşama gerekçemizin kaynağıdır. Onları devlet-millet kaynaşması içinde yaşanır kılarak güncellemek, güncelleyerek yaşanır kılmak, Türkiye’ye güç katacaktır. Esasen son dönemde bütün göstergeleri altüst edecek tarzda gelişen Türkiye, güç ve ilhamını devlet-millet kaynaşmasından almaktadır. Bir anlamda devlet milletine, millet devletine kavuşmuştur.

Bugün de, Cumhuriyetin kuruluşuna giderken yaşanan sıkıntıların benzerlerini, içeriden terör, dışarıdan kanlı, kirli emperyalist tezgâhlar olmak üzere, varlığımızı ve bütünlüğümüzü hedef alan saldırılarla karşı karşıyayız. Uluslararası siyasetin gizli odalarında planlanan oyunun farkında olarak, millet olma şuurunu daha kararlı, daha kucaklayıcı, kuşatıcı ve her vatandaşımızı içine alan yüksek duygu ve inançla sürdürmeliyiz. Bu ideale, ancak inançları, tasaları, kıvançları, kederleri bir olan insanlar ulaşabilir. Millet, böyle bir birlikteliktir. Cumhuriyetin kurucu ruhu buydu. 15 Temmuz’da kanlı bir darbeyle ülkemizi işgal etmek isteyen ihanet odaklarına karşı yeni bir istiklal direnişi, milli mücadele yıllarındaki ruhun canlandırılmasıyla kazanılmıştır. Bu ruh özenle korunup yaşatılmalıdır. Çünkü şu anda içinden geçtiğimiz süreci, karşı karşıya bulunduğumuz tehlikeleri, yaşadığımız sorunları ancak böylesi bir ruhu, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu muhkemleştirerek aşabiliriz.

Kökü insanımızın kültür, inanç ve irfan dünyasına dayanan Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak, Cumhuriyeti, temel insan hak ve özgürlüklerine dayalı, demokratik bir anayasa ile güçlü kılmanın gereğine inanıyoruz.

Milletimizin, Yeni Türkiye’nin barış ve kardeşlikle aydınlanmış ufkuna doğru hep birlikte durmak, yorulmak bilmeden el ele, gönül gönüle yürüyüşünü kutluyor; paralel, yatay, dikey bütün hainlerin temizlendiği, adaletin tam anlamıyla tesis edildiği, özgürlüklerin ve huzurun hâkim olduğu, birlik ve beraberliğin güçlendiği, kardeşlik ikliminin hâkim olduğu nice yıllar diliyoruz.''

Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ziya Hotamışlı
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yılı kutlu olsun.

Türk milleti nasıl 93 yıl önce yedi düvele karşı iman, azim, cesaret ve eşsiz bir kahramanlık örneğiyle verdiği savaştan zaferle çıktıysa; bugün de yarın da yine zaferle çıkacaktır. Yeter ki aynı ruh ve iman etrafında bütünleşelim.

Atalarımızdan emanet aldığımız bu cennet vatanda çocuklarımız da yine hür ve müreffeh olarak ebediyen yaşayacaktır. Kimseye verecek bir karış toprağımız da yok, gözden çıkaracağımız kaybedeceğimiz tek bir Türk evladı da yok!
Cumhuriyet; faziletli insan, faziletli toplum oluşturma projesidir. Çalışan, üreten, helal lokmanın, alın terinin kutsallığına inanmış iyi insan projesidir. Kendi milli kültür değerlerine bağlı, insani ve İslami değerlerle mücehhez, bilgili, çağını ve geleceği iyi okuyan ve yönlendiren bilinçli bir nesil yetiştirme projesidir.

Vatanı işgal edilmiş, iç savaşa sürüklenmiş, sömürgeleşmiş devletlerin ve milletlerin içler acısı manzarası ortada...!

Açlık, susuzluk, sürgün, göç, bulaşıcı hastalıklar, tecavüzler, katliamlar ve daha neler neler… Türk milleti bunları yaşamasın diye Kurtuluş Savaşı verdik. Hür ve bağımsız olarak T.C. Devlet çatısı ve bayrağımız altında tek vücut, tek yürek olduk. Bizlere bu günleri yaşatanlara bir minnet borcumuz var. O da T.C. Devletini daha güçlü olarak ilelebet bağımsız olarak yaşatmaktır.

Çocuklarımızı, gençlerimizi daha bilgili, ahlaklı, vasıflı, çalışkan ve Cumhuriyetimize, kuruluş felsefesine, kurucu ruha, sadakatle bağlı olarak yetiştirmek hepimizin vazgeçilmez görevidir.

En son yaşadığımız din maskeli 15 Temmuz haçlı-Siyonist işbirliği ihanetinden; birlik ve millet olma şuuruyla kurtulduk. Türk milleti; iç savaş ve sonrasında vatanımız işgal tuzağını yeniden Kuvay-ı Milliye ruhuyla ayağa kalkarak bozdu.
Bu kalkışmanın tüm sorumluları, suçluları teker teker bulunup yargı önünde hesabı sorulmalıdır. Bu mücadele verilirken bu örgütle ilgisi olmayan kamu çalışanlarının açığa alınması,  meslekten ihraç edilmesi sürecinde;  “suçların şahsiliği“ ilkesi, soruşturma ve savunma hakkının verilmesi evrensel hukukun da gereğidir. Masum ve mağdurların hem kendileri hem de ailelerinin psikolojik, sosyal, ekonomik ve sağlık sorunları yürekleri, vicdanları yaralamaktadır… Adaletin acilen ve adilen tecelli etmesini bekliyoruz.

Bunlar yaşanırken, tüm sorumluluğun kamu çalışanları üzerine yıkılıp yöneticilerin de “yanıldık, aldatıldık…”diyerek işin içinden sıyrılmalarını da kamuoyunun vicdanlarına ve takdirlerine havale ediyoruz.

Cumhuriyetin değerleri ve kazanımları tarihimizden alınan acı tecrübelerin de sonucudur. Bu değerlerden sapıldığı zaman; neler olacağını 15 Temmuz’da i hep beraber ibretle, dehşetle yaşadık…

Türk milleti, coğrafyamızın ateş çemberine alındığı, yangın yerine döndüğü, emperyalistlerin üşüştüğü şu günlerde birlik ve kardeşliğini daha da kenetlenerek diri tutacaktır. Her türlü, iç- dış tehdit, tehlike ve saldırılara da dün olduğu gibi bu gün de, yarın da bütün gücüyle karşı koyacaktır. Devletiyle ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü muhafaza edecektir.

Suriye ve Irak üzerinde oynanan oyun, doğrudan Türkiye Cumhuriyeti’ne yöneliktir. Misak-ı Milli’den de asla vazgeçmeyeceğimizi cümle alem bilsin duysun..! Suriye ve Irak Türklüğü yalnız değildir.

Cumhuriyetimiz 93.yılını kutlarken; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Cumhuriyetimiz; korkmayan, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller sayesinde ilelebed payidar kalacaktır…!