Erdoğan, AK Parti’nin Kızılcahamam kampında “Gönlüm bu yönde, 51 il ‘bütünşehir’ haline getirilecek” dedi, ekledi: “Dershaneler kapatılacak. Çocuklar eşit yarışacak...”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kent sınırını büyükşehir belediyesi sınırı haline getiren “bütünşehir” uygulamasının 30 büyükşehirin ardından ilerleyen süreçte kalan 51 il’de uygulanacağını söyledi.

AK Parti’nin geleneksel Kızılcahamam kampı dün Başbakan Erdoğan’ın modatörlüğünde kabine üyelerinin ter döktüğü oturumla sona erdi. Bakanlar kampın ikinci gününde Erdoğan’ın huzurunda hem sorumluluk anlanlarıyla ilgili sunum yaptılar hem de milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları temsilcilerinden gelen eleştiri ve soruları yanıtladılar. Edinilen bilgiye göre toplantıda bazı katılımcılar 30 büyükşehirdeki “bütünşehir” uygulamasının tüm iller için geçerli olması önerisini gündeme getirince Erdoğan da “Benim de gönlüm bu yönde” diyerek, tüm il sınırları içindeki seçmenlerin büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullandığı modelin 30 büyükşehirde 2014’teki yerel seçimlerde deneneceğini söyledi. Erdoğann ilerleyen süreçte bütünşehir uygulamasının tüm iller için gündeme geleceğini ifade etti.


İşte 51 bütünşehir

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Sivas, Siirt, Sinop, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.