Karaman’da hayırsız evlatlar annelerini 29 yıl önce yıkık bir evde bırakıp kaderine terk ettiler. 29 yıldır evlatlarını görmeyen anne tuvaleti bile olmayan evde yaşam mücadelesi veriyor

Karaman’da 79 yaşında ki Şerife Şen Seki Çeşme Mahallesi Arapoğlu cami yanında ki harabe de 29 yıldır yaşam mücadelesi veriyor. Şerife teyze yıllar önce kocasının ölmesi ile yalnızlık çekmeye başlıyor. Evlatları da bir bir annesi bırakarak yurt dışı ve yurt içinde çeşitli illere gidiyor. Şerife teyze 29 yıldır 6 çocuğunu görmüyor. Kızları Emine Şen, Havva Şen ve Meryem Şen’i 29 yıldır görmeyen gözü yaşlı anne sadece sağ olduklarını duyuyor. Hasana Ali Şen, Mehmet Şen ve Mustafa Şen’den de haber alamıyor. Çocuklarını yıllar boyu okutup beslendiği belirten Şerife Şen 

‘’Onları Okutmak için yemedim yedirdim, içmedim içirdim ama onlar anne kıymetini bilmediler. Oğlumun biri hâkim oldu diğeri öğretmen. Kızlarımı da aynı şekilde okutmak için çabaladım Ankara’da Üniversite de öğretmenlik yapıyor kızımın biri ama şimdi yüzlerini görsem tanımam. Sadece sağdan soldan duyuyorum dedi.

‘’Eşim Yıllarca Herkes İçin Çabaladı’’

Şerife Şen eşinin Karaman’da herkese yardımcı olduğu ayrıca inşaat ustası olduğunu belirtti. Şerife teyze Karaman’ın sayılı insanlarındandık ama evlatlarım hayırsız çıktı diyerek’’ 1953'den beri Karaman'dayız. O zamanlar Karaman’ın hastanesi yoktu. Biz kalender olarak Karaman'a getirdiler. Eşim Karaman'da yol yaptı, köprü yaptı, çeşme yaptı. Karaman'a çok hizmet verdi. Hayra çalıştık biz. Biz Karaman'da Konya'da tanınmış biriydik. Çalışanlara çok ekmek yaptım. Eşim hastalandı hastaneye götürdük orada Akciğerlerinin su topladığını öğrendik. Daha sonra Konya’da vefat etti’’ dedi.

‘’Çocuklarım Eşyaları da Alıp Gittiler’’

Şerife teyze çocuklarının kendisini terk ederken evdeki eşyaları bile alıp gittiklerini belirterek ‘’ -Ben çocuklarımı okuttum ama onlar beni bıraktılar. Bu yıkık ev benim değil. Bu evde ben kışları soba kurmadan kışları çok zor dayanıyorum. 32 yıldır çocuklarımı görmüyorum. Gittiler ve bir daha gelmediler. 3 kızım ve 3 oğlum var. Bunlar bir kamyon tuttular ve evimde ki bütün eşyaları toplayıp gittiler. Beni çok yalnız bıraktılar. 

‘’Vasiyetimdir…’’ 

29 yıldır tuvaleti bile olmayan evde yaşayan Şerife Şen yaşlı gözlerle vasiyetini söyledi. Şen ‘’29 senedir bu yıkığın içinde yalnızım evde bir şeyim kalmadı. Gözümden akan yaşlar ateşten daha yakıcı bir hal aldı. Şimdi sen ben yardım eder olduk bu şekilde idare ediyorum. Bu duruma düştüm, böyle yaşadım, böyle de öleceğim. Ben öldüğümde bu evin içinde ne varsa hepsini kalenderlere verin. Çatalımda var kaşığımda var tüpümde var kim alırsa verin’’ dedi.

‘’Evime Hırsız Girdi Her Gece Kapımı Çalıyorlar’’

Şerife teyzeye bunca acı yetmezmiş gibi birde evine hırsız girerek kalan eşyalarını çalmış. Ayrıca şerife teyzenin camlarına da taş atarak rahatsız ettiklerini dile getiren Şen ‘’Her gece yarılarında gelen kişiler camımı kırıyorlar, kapımı çalıp kaçıyorlar, evime girip hırsızlık yapıyorlar. Ben bu insanlardan korkuyorum. Kendimi bu evde güvende hissetmiyorum. Allah rızası için evime kamera falan takın. Tek isteğim bu ben burada yaşar giderim.’’ Dedi.

‘’250 TL Maaşla Yaşam Mücadelesi Veriyor’’

Şerife Şen 250 TL dul maaşı aldığını ifade ederek ‘’ 250 TL maaş alıyorum. Allah Devletten razı olsun. Kömürümü ekmeğimi getiriyorlar. Ben bu evde hasta oldum. İlaç param kalmadı. Arkada ki ağaçlar kurumasın diye suluyorum her zaman. Su parası fazla geliyor ama ödüyorum. Hak geçmesin kimsenin hakkını yiyemem ben. Bir tek ilaçlarım bitiyor. Çatımı yaptırdım çıkamam bu evden. ‘’ dedi.

‘’Annenizi Babanızı Bırakmayın’’

Şerife Teyze gençlere de tavsiyede bulunarak ‘’Anneniz Babanız sizi çağırdığı zaman onlara bağırmayın. Anneniz Babanızı bırakmayın. Onlar sizin canınız. Benim çocuklarımın yaptığını sizler yapmayın’’ dedi.
Şerife Şen’e yardım yapılması için bütün kamu kurumları dahil hayırsever vatandaşlara çağrı yapıyoruz.