‘’Gavs’ul Azam Seyyid Abdulkadir Geylani’yi (K.S) Anma Töreni’’ olarak duyurusu yapılan anma törenine katılım oldukça yoğundu. Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda misafirin katıldığı etkinlik kapsamında birçok ilk’e imza atıldı.

Kuran ziyafeti ile başlayan anma töreni Prof. Dr. Dilaver Gürer’in Abdulkadir Geylani ve hayatı konulu konferansı ile devam etti. Gürer konuşmasında, Abdul kadir geylani’nin ‘’dürüstlük’’ vasfına vurgu yaptı. ‘’Günümüzde bilhassa gençlerimizin örnek alması gereken bir kişi olarak Abdulkadir geylani, eşkıya karşısında bile dürüstlüğünü korumuştur’’ diyen Prof. Dr. Dilaver Gürer’in konuşması ilgiyle izlendi.

Daha sonra konuşma yapan Kadiri Tarikatı Muhammediye Kolu Şeyhi Seyyid Muhammed Ustaoğlu’nun oğlu Doç. Dr. Muhyiddin Ustaoğlu, Tasavvufun günümüz şartlarında daha da önemli bir hale geldiğine değindi. Ustaoğlu konuşmasında; ‘’Kadiri tarikati olarak tüm Dünya’da bulunan Kadirilerle görüşmelerimiz devam ediyor. Ahir zamanda daha çok çalışmamız gerektiğini biliyor ve gayret ediyoruz’’ dedi.

Ustaoğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye araştırmacı yazar Dr. Fadıl Geylani çıktı. Abdulkadir Geylani Hazretleri’nin bilinmeyen yönlerini anlatan Fadıl Geylani, ‘’ceddim Abdulkadir Geylani’ye ait birçok eseri Dünya’nın çeşitli kütüphanelerini dolaşarak bulduk. Allah c.c izin verirse birçok eserinin daha ismine ulaştık, bunları en kısa zamanda gün yüzüne çıkarmaya çalışacağız’’ dedi. Ayrıca ‘’Geylani Tefsiri’’ isminde bir kitabı da topluma kazandırdıklarına değinen Geylani, henüz Türkçe’ye çevrilmemiş eserlerin olduğunu söyledi.

Törende konuşma yapan Karaman İlim İrfan Merkezi Derneği (KİMDER) ve İrfan Meclisi kurucu ve onursal başkanı Mehmet Üzüm, ‘’yıllardır devam ettiğimiz bu güzel geleneği bu yıl tüm hemşerilerimizle halka açık şekilde kutlamak istedik. Nitekim katılım ve ilgi oldukça yoğun oldu, elbette bu bizleri memnun ediyor. Hepimiz hatırlarız yıllar önce kapalı kapılar ardında bir takım hakikatleri birbirimize anlatalım diyerek sohbetler yapardık ki bunlara bile izin verilmez mani olmak istenirdi.

Bugün ifa ettiğimiz anma töreni Üstadımız Gavs’ul Azam Abdulkadir Geylani’yi anmakla beraber onun daha çok ve hakiki manada tanınması içindi. Elhamdülillah halkımızın da katılım gösterebileceği bir şekilde idrak ettik. Karaman Haberleri Geçmişte bu gibi etkinlikleri yapabilmek hatta akla getirmek bile çok zordu. Buradan bu günlere gelmemize vesile olan tüm yöneticilerimize ve törenimize katılan, gelmek isteyip te katılamayan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Umarım önümüzdeki yıl bu programı daha geniş kapsamlı ve daha büyük katılımlı bir şekilde yaparız’’ dedi.

Anma töreni Sakal-ı şerif ve sema gösterisi ile devam etti. Tören sonunda bazı isimlere plaket verildi. Son olarak yemek ikramı ile tören sona erdi.