Geçtiğimiz Cumartesi günü , 7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den aday olmak için partiye başvuruda bulunan 13 aday adayından 10'u Ankara’ya çağrılarak mülakata alındılar.

AK Parti Genel Merkezinin oluşturulan ve bölgemizden sorumlu 9. komisyonda, Öznur Çalık, Tülay Kaynarca, Nusret Bayraktar, Faruk Nafiz Özak ve Murat Yıldırım'dan oluşan komisyon on aday adayını mülakata alarak tanımaya çalıştı.

AK Parti'nin adaylarla yaptığı mülakat sonucunda, partinin aday seçme noktasında ince eleyip sık döşediğini söyleyebiliriz.

Partinin adaylar hakkında ön araştırma yaptığı ve kendisinden emin olunacak aday seçme yoluna gittiği açıkça görülüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerinde durduğu 400 Milletvekili sayısını tamamlamak için geniş çapta araştırmalar yapıldığı da kesin.

Adaylara sorulan sorulara bakıldığı zaman; ne kadar zamandır Karaman'da siyaset yaptığı, siyasi geçmişi, Karaman sorunlarına ne kadar hakim olduğu, geleceğe dair Karaman ile ilgili planları gibi sorularla tabandan gelen bir aday aradıkları kesin gibi görülüyor.

Aday Adaylarını ilgilendiren en önemli durum ise; partinin 'PARALEL'lik bir durumun olup olunmadığı konusu üzerinde büyük hassasiyet ile duruyor olması.

Artık torpilin işlemediği bir dönem içerisindeyiz. Benim amcam Cumhurbaşkanı'nın yakın arkadaşı, benim babam Başbakan ile kanka, komisyondaki şu üyeye eskiden bir kere selam verdim gibi konuları kesinlikle dikkate almayan Parti Genel Merkezi, ahbab-çavuş ilişkisinden ziyade dik durabilecek, güvenilebilecek ve halkın sevdiği bir aday seçme hususunda kararlı.

Sonuç olarak temayül yoklaması ve mülakata giren adaylar için sadece kamuoyundan çıkmak kaldı. Yapılacak anketler sonucunda kamuoyunun da düşüncesini alacak olan AK Parti az evvel konuştuğumuz maddeleri de göz önünde bulundurarak 24 Mart'ta kararını vermek istiyor. YSK'nın ise resmi açıklamayı 7 Nisan'da yapması bekleniyor.