Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü’nün her ay düzenlediği Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi(EDEP) kapsamında bu ay ‘ADALET’ değeri işleniyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri Karaman Adliyesi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Ziyarette okul müdür yardımcısı Durmuş Sayaslan, İsmail Deniz Şahin, Kemal Önder Demirkollu ve 7.sınıf öğrencileri hazır bulundu.
Öğrenci ve öğretmenler adliyede Hakim Ahmet Çelik tarafından karşılandılar. Samimi bir ortamda sohbet havasında geçen ziyarette, ilköğretim 8. sınıfında hakim olmak  için hedefini belirlediğini söyleyen Hakim Çelik, meslekleri ve mahkemelerin işleyişi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Daha sonra Hakim Ahmet Çelik tarafından duruşma salonları ve adliyenin bölümleri gezdirilerek tanıtıldı.  
Öğrenciler 1.Sulh Ceza Mahkemesi duruşma salonunda Hakim Nazlım Dirik’i ziyaretinde merak ettikleri soruları sordular. Ayrıca burada hakim cübbesi giyen öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.
Öğrenci ve öğretmenler en son olarak Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç’i makamında ziyaret ederek çiçek takdiminde bulundular. Konuklarını sıcak bir şekilde karşılayan Çokdinç öğrencilerle tek tek tanıştı. Hangi zor şartlarda olursa olsun okumalarını tavsiye ederek, hayal etmelerini söyleyen ve kendisinin de zor şartlar altında okuduğunu belirten Çokdinç, en son yapılan üniversite sınavında az kitap okuyan öğrencilerin, uzun ve anlamayı dayalı metinlerde zorlandıklarını, özellikle Türkçenin Başkenti Karaman'da Türkçenin en iyi şekilde kullanılarak bolca kitap okunulmasının önemini vurguladı. Seçecekleri mesleklerde de en iyisi olabilmenin gayretinde olmalarını istedi. Mesleklerinin zorluklarından bahseden Çokdinç, öğrencilerin, her ne olursa olsun hakim ve savcılık mesleğini tercih etmelerini önerdi. 

Başsavcı Çokdinç öğrencilere sürpriz yumurta hediye ederek ilk önce içinden çıkacak olanı hayal etmelerini ve çıkan oyuncakla ilgili yazı yazmalarını istedi. Öğrenciler bu hediye ve ödevden çok etkilenerek Başsavcı Çokdinç’e teşekkür ettiler. 

Öğrencilerin geziden çok memnun kaldığı gözlenirken birçok öğrenci gezi sonrası hakim, savcı olmak istediklerini ve önceden hakim ve savcıların soğuk oldukları düşüncelerinin tam tersine döndüğünü ifade ettiler.

Program toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirilerek sonlandırıldı.