Ahmet Yesevi Merkez Ulu Cami inşaatının temeli dualarla atıldı.

Arsası ve projesi Belediye tarafından tahsis edilen Ahmet Yesevi Ulu Cami inşaatının temeli dualarla atıldı. Karaman’da Kent mezarlığı girişinde bulunan İtfaiye Müdürlüğü karşısındaki arazide inşa edilecek olan Ahmet Yesevi Ulu Cami temel atma programına, Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, protokol üyeleri, daire müdürleri, siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


2YIL İÇİNDE HİZMETE AÇILACAK

Temel atma öncesinde konuşan Belediye Başkanı Kamil Uğurlu; “Bu mübarek cami heybeti ve çağdaş mimarisi ile Karaman’da bir şaheser olarak anılacak. 2 bin kapasiteli musallası ile birlikte 10 bin kişi kapasiteli merkez cami konumundaki Yesevi Ulu Camimiz, siz hayırsever Karaman halkının da destekleri ile 2 yıl içinde inşallah hizmete açacağız. Camimizin çevre düzeni ve peyzaj çalışmaları ile 20 bin metrekarelik alan adeta gülistan bahçesine dönüşecek. Bunu da hedefliyoruz. Ayrıca camimizde hanımlar için alt katta ibadet yerleri olacak ve kışın kardan yazın güneşten korunaklı yapısı ile taziye salonları ve soğuk odalarda cenaze bekletme yeleri de bulunacak.”dedi.
Temel atma programında konuşan Vali Murat Koca ise; “Camiler bizim ibadet yerlerimiz. Bu nedenle hiçbir cami hiçbir mescit bu anlamda sıradan bir bina değildir. Camilerimiz ve mescitlerimiz bizi içine alan bizi toplayan yerlerdir. Aktekke, Hacıbeyler, Siyaher, Yunus Emre gibi camilerimizin her biri ecdadımızın ruhundan izler taşıyor. Karaman’da Ahmet Yesevi Hazretlerinin inancıyla ve onun adını taşıyan yeni bir esre inşa edilecek. Bu cami bu açıdan büyük önem ve anlam taşıyor.Yapılacak caminin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü Nuri Değirmenci tarafından okunan duanın ardından kurban kesimi sonrası düğmeye basılarak temeli dualar eşliğinde atıldı.