Tüm yurtta sürdürülen demokrasi nöbeti Karaman’da da devam ederken, vatandaşlar, demokrasiye olan inançlarını ve darbecilere karşı mücadelelerini göstermek için meydanları doldurmaya devam ediyor. Yurdun her köşesinde olduğu gibi Aktekke Meydanını dolduran binlerce Karamanlı, ülkemizde yaşanan ve milletimizin birlik ve beraberliğine yapılan saldırıya karşı meydanlarda sesini yükseltmeye devam ediyor.

Başta Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Milletvekilleri Recep Konuk, Dr. Recep Şeker, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Karaman’ın diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar, Aktekke Meydanında darbelere ve darbecilere karşı gecenin geç saatlerine kadar ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü için birlik ve beraberlik mesajları verdiler. 

Alanda bulunan coşkulu kalabalığa seslenen Karaman Valisi Süleyman Tapsız, halkın iradesine ipotek koymaya çalışan güç ve şer odaklarına karşı, Karaman halkının gösterdiği tepkinin her şeyin üzerinde olduğunu belirterek; “Gün birlik günüdür, gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Halkın iradesine yapılan bu alçakça saldırılar milletimizin asil ve kararlı duruşuyla bertaraf edilmiş, ülkemizi farklı yönlere çekmek isteyen şer odaklarına fırsat verilmemiştir. Ülkeyi karanlık günlere götürmenin özleminde olanlar şunu unutmamalı ki, asımın nesli namusunu bundan önce çiğnetmedi, bundan sonra da sizin gibi vatan hainlerine asla çiğnetmeyecektir” dedi.