Ankara’da ki Karamanlıların tek yürek, tek yumruk oldukları Ankara Karamanlılar Derneği Kış etkinlikleri çerçevesinde “Arabaşı Gecesi” düzenliyor.

İlimiz adına, İlimiz dışında düzenlenen en büyük etkinliklerden birisi olan gecenin bu yıl da her yıl olduğu gibi görkemli geçmesi beklenmekte.
Dernek Başkanı Veli Bozkır ve arkadaşları günler öncesinden titiz ve hummalı bir çalışma ile gecenin hazırlıklarını tamamladılar. Gecenin davetiyeleri kısa bir süre sonra dağıtılmaya başlanacak.
Bu konuda bir açıklama yapan Ankara Karamanlılar Derneği Başkanı Veli Bozkır Karamanlı hemşerilerin bir arada olmasının ve Karaman Kültürünün yaşatılmasının önemli olduğunu ve bu amaçla çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Hemşerilerimizle bir arada olmak, Kültürümüzü yaşatmak amacı ile Arabaşı Gecesi tertipledik. 20 Aralık 2013 tarihinde tüm Karamalıları ve Karaman severleri bir araya getirmek istiyoruz. Yöresel lezzetlerimizi ve tabi ki başta “ARABAŞI” mızı ikram edeceğimiz gece Cinnah Caddesi Farabi Sokaktaki CK Otel Salonlarında düzenlenecek. 
Gecede Halk oyunları, müzik ve çeşitli etkinliklerimiz de yer alacak. 
Bu gecede tüm hemşerilerimizi ve dostlarımızı aramızda görmek istiyoruz.”