Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artış gösteren düğün konvoyları, özellikle de çocukların gelin arabası önünü kesmek ve bahşiş alabilmek için verdiği mücadele, kazaya davetiye çıkartıyor. Düğün konvoylarında gelin arabalarının önünü keserek birkaç lira bahşiş almak isteyen bazı çocuklar, tüm uyarılara rağmen tehlikelere aldırmıyor. Hızlı seyreden araçların önüne bir anda atlayan çocuklar ölümle burun buruna bile gelebiliyor. Trafikteki yoğunluk ve çocukların birbirini itişmesiyle yaşanan kazaların meydana gelmemesi için uzmanlar aileleri uyardı. Çocukların bu konuda bilgilendirilmesi ve yaşanabilecek tehlikeleri göz ardı etmemeleri için uyarılarının dikkate alınmasını isteyen uzmanlar, ailelerin çocuklarını bu konvoylardan uzak tutmalarını istedi. Yaz mevsiminin başlamasıyla hareketlenen düğün sezonunda benzeri olumsuzlukların yaşanmaması için dikkatin elden bırakılmaması isteniyor.
ÇOCUKLAR BİRBİRLERİYLE YARIŞIYOR!
Çocuklar gelin arabalarından bahşiş kapmak için birbirleriyle kıyasıya yarışıyorlar. Karaman-Ereğli Köprülü Kavşağında bekleyen çocuklar, kendilerini tehlikeye atıp yola fırlıyorlar. Düğün konvoyundaki araçlarla adeta köşe kapmaca oynayan çocuklar, bahşiş kapmaya çalışıyorlar. Olası üzücü kazalara davetiye çıkaran çocukların bu hareketi zaman zaman trafiğin aksamasına da neden oluyor. Bilinçsizce araçların önüne fırlayan çocuklar sürücülere de zor anlar yaşatıyor. Bu manzara sadece Ereğli Köprülü kavşağında yaşanmıyor. Şehrin bir çok yerinde de çocuklar bahşiş almak için trafiği alt üst ediyor. 
SORUMLULUK ANNE VE BABALARDA!
Cadde ve sokak başlarında bekleyen çocuklar, gelin ya da sünnet arabası gördüklerinde otomobillerin önüne atlıyor. Çocukların bahşiş kapma yarışı, sürücülere de zor anlar yaşatıyor. Karaman Emniyet Müdürlüğü ekipleri üzücü olayların yaşanmaması için çocukları düğün konvoylarından uzaklaştırıyor. Ancak çocukların nerde ve ne zaman çıkacakları belli olmuyor. Gelin ve sünnet çocuğu konvoylarından bahşiş almak için hayatlarını hiçe sayan çocuklar için en büyük sorumluluk anne ve babalara düşüyor. Uzmanlar, anne ve babaların çocuklarıyla daha çok ilgilenerek böyle davranışlar sergilememesi için çocuklarına uyarılar yapması gerektiğini belirtiyor. 
Necati ERMİŞ