Eğitimbirsen Karaman Şubesi ''Başörtülü eş konusu çözüldü ama başörtülü çalışan sorunu bütün ağırlığıyla, özellikle okullarda durmaya devam ediyor. Evet başörtüsü yasağı öğrencisiyle, öğretmeniyle ve diğer bütün kurum çalışanıyla bitsin artık,''diyerek kamu oyuna çağrıda bulundu.

Şube konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında;''

Evet artık biz başörtüsüyle ilgili bütün yasakların bitmesini istiyoruz. İnsanların mağduriyetleri ve mazlumiyetleri yahut kanları üzerinden prim toplayan, çatışmadan, kaostan, kargaşadan beslenen bir taraf değiliz. Kamplaştırmadan, ötekileştirmeden, kutuplara bölmeden, diğerine de hayat hakkı, düşünme hakkı, ifade hakkı, inanma hakkı ve inandığını yaşama hakkı verilmesinden yanayız. Toplumumuzda zaten var olan bu örfi hukukun örtülü örtüsüz ayrımı yapılmaksızın kamuda da kullanılmasının kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Kaldı ki kamu alanı serbest alan diye bir ayrımın yapılması bile abesle iştigaldir. 
Kılık kıyafet yönetmeliği diye önümüze konulan ucubeden kurtulmak istiyoruz. Ve maalesef bunun sadece başörtüsü üzerinden uygulanmaya devam ettirilmesinin büyük bir kara leke olarak karşımızda durduğunu vurguluyoruz. Bunun bırakın kadın erkek eşitliğini kadınlar arasında bile eşitliği bozduğunu ve kutuplaşmayı daha da derinleştirdiğini söylüyoruz. Bu bitsin artık, bu garabet, bu çağdışı uygulama bitsin. Önüne çocuklarımızı koyduğumuz ve geleceğimizi hazırlama sorumluluğu verdiğimiz öğretmenlerimizi de ne giyeceğini dahi bilemeyen, nasıl tıraş olacağını dahi 657’ye bakarak öğrenen, öz malı olan başını örtüp örtmeme özgürlüğünü devletin yönetmeliğin tekeline veren şuur dışı anlayışlardan ve uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir.
Nerde nasıl hangi şartlar altında olursa olsun okuyan bir kızımız yahut çalışan bir hanım kardeşimiz okulda, sınıfta yahut yemekhanede başını örtebilme özgürlüğüne ve iradesine sahip olmalıdır. Bu en temel insani haktan kadınlarımızı mahrum bırakmak ülkemiz için hala bir ayıp olarak durmaya devam etmektedir. Bu yasağın ortadan kalkması, derhal, hemen şimdi kalkması için yetkililer, ilgililer, bakanlık, başbakanlık, hükümet, meclis derhal adım atmalı ve bu saçmalığı bitirmeli ve bir daha bu konular konuşulmamak üzere sonuçlandırılmalıdır.28 Şubat aktörü bazı yapılanmaların ve kurdukları hükümetlerin “ biz bu işi çözdük, kadınlar örtülerini çözdüler, konu da çözümlenmiş oldu” demesi gibi olmamalıdır. Geçici birtakım iyileşmelerle konunun hallolduğu sanılmamalıdır. Şu anda binlerce çalışan kadınımız ve okuyan öğrencimiz gözünü hükümete ve meclise dikmiş beklemektedir. “ Birisi örter birisi açarsa ayrımcılık olur” sığlığından uzak bir şekilde sorun halledilmeli ve kadınlar örtüleri üzerinden dindarlık testine tabi tutulmaktan uzaklaştırılmalı, okul kapısında yahut başka bir kamusal alan safsatasında “açık”, dışarıda “kapalı” olma bölünmüşlüğünden, kimlik dejenerasyonundan kurtarılmalıdır. Böylece Fen Lisesinde olduğu gibi, idarenin bütün olumlu tavırlarına rağmen, başarılı bir öğrencinin okul değiştirmesine ve hatta bütün ailesinin çocuklarının psikolojik bütünlüğü için Karamanı terk etmesine kadar varan ve maalesef adı eğitmen olan birileri de “ben sadece tutanak tuttum” masumiyetine sığınmamış olurlar. Okula yeni başlamış olan bir çocuğumuzun/kızımızın okulda veya yemekhanede ‘sakıncalı piyade’, ‘provakatör’, ‘uyumsuz’  muamelesi görmesinin önüne geçilmiş olur. Evet yönetmelikler ne kadar değişirse değişsin “siz bu ülkeye zararsınız ayrıca da beyinsizsiniz” diyen akıl fukarası denetmenler, okul müdürü kılığında çatık kaşlarıyla “giriş kapısında açacaksınız” diyen despot idareciler,  “yönetmeliğe uygun olarak uyarıp tutanak tuttum” diyen tutanakçı, yasakçı, hazımsız zihniyet bu tavrından vaz geçmeyecek, kendi ‘derin’ camialarında ‘1 numara’ olma hamlelerinden uzak durmayacaklardır. Ama er ya da geç kendileri de sözde havariliğini yaptıkları “hak, emek, eşitlik, özgürlük” kavramlarına alışacaklar ve bu halkın vazgeçilemez değerlerine saygı duymayı öğrenecekler, eğitimci kimliğini layıkıyla taşır hale geleceklerdir.
 Başörtülü eş konusu çözüldü ama başörtülü çalışan sorunu bütün ağırlığıyla, özellikle okullarda durmaya devam ediyor. Evet başörtüsü yasağı öğrencisiyle, öğretmeniyle ve diğer bütün kurum çalışanıyla bitsin artık. Biz artık bu konuyu konuşmak istemiyoruz,''dedi.