İMF yetkililerini TBMM’deki makamında kabul eden Karaman Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Türkiye Cumhuriyeti Bütçesi ve ekonomisi hakkında açıklayıcı bilgiler verdi ve merak edilen soruları cevapladı.
Uluslararası Para Fonu (IMF) Kamu finansman bölüm şefi Richard Hughes ve yine IMF Türkiye temsilcisi Mark Lewis ile diğer yetkililerin katıldığı ziyaret sırasında, Bütçenin hazırlanış prosedürü ve denetlenme mekanizmalarının nasıl işlediğine dair konular konuşuldu. Elvan, Türkiye Cumhuriyeti bütçesi ile bakanlıkların bu bütçeden aldıkları pay ve oranların ne şekilde hesaplandığı hakkında yetkilileri bilgilendirerek Plan ve Bütçe Komisyonunun çalışmaları hakkında da aydınlatıcı açıklamalarda bulundu.
Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Elvan, IMF gibi uluslar arası finans kuruluşlarının eskiden hesap sormaya geldiklerini hatırlatarak AK Parti hükümetleri ile birlikte bu durumun tersine döndüğünü, artık bilgilenmek adına ziyaretler yaptıklarını ifade etti ve bu durumun Ülkemizin eskiye oranla ne derece kalkındığının ve geliştiğinin bir göstergesi olduğunu sözlerine  ekledi.