Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki heyetle Türkiye’ye gelen KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, atalarının göç ettiği Karaman’ı da ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar tarafından karşılanan konuk Bakan Tatar, ilimizi gezerken Karaman’a hayran kaldı.
Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar, Kale Sosyal Tesisleri’nde karşıladığı Maliye Bakan’ı Ersin Tatar’a Karaman ve Belediye çalışmaları hakkında bilgi verirken, Vali Murat Koca’da kaledeki tesislere gelerek konuk bakanla sohbet etti.  

KKTC’den Karaman’ selam getirdiğini ve Karaman’da olmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Bakan Ersin Tatar, kökenlerinin Karaman bölgesinden olduğunu söyledi. Küçüklüğünden beri büyük bir özlemle Karaman’ı görmek istediğini bildiren Bakan Tatar, tarihi ve kültürel bağlılıkların önemine değindi.

Bakan Tatar, 441 yıl önce büyük mücadelelerle kurulan KKTC’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin son yıllardaki başarılarıyla Doğu Akdeniz’de Türk ulusunun bir onuru haline geldiğini belirterek, “Burayı yaşatmak ve güçlendirmek ekonomik anlamda kendi ayakları üzerinde durabilen bir yapı ortaya çıkarmak hepimizin ortak bir mücadelesidir. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti ile gerçekten çok önemli bir ekonomik program var şu anda ve başarıyla uygulanmaktadır. Ben bu vesile ile Türk hükümetine çok teşekkür etmek istiyorum. Büyük bir özveri ve fedâkarlık yapılıyor. Büyük bir başarının da başlangıcı olarak ben bunu değerlendiriyorum. Yapısal bozuklukların olduğu KKTC’de adım adım doğru noktaya doğru gidiyoruz. Bütün bu başarılarla kendimizi dünyada daha iyi anlatmak durumundayız. Onun için bu gayretlerimiz her geçen gün daha da artmaktadır. Büyüyen ve güçlenen Türkiye Cumhuriyeti’nin önü açık olsun” diye konuştu.

Türkiye’de yaşanan terör olaylarını kınayan konuk Bakan, Türkiye’de yaşanan her terör saldırısında Kıbrıslı Türklerin de büyük üzüntü içine girdiğini dile getirdi. Ak Parti hükümetinin Türkiye’den Kıbrıs’a su götürme projesinin asrın projesi olduğunu vurgulayan Bakan Tatar, suyun Kıbrıs’a akmasıyla Kıbrıs’ın çevresinin, tarımın ve turizmin değişeceğini ve insanlara hayat vereceğini söyledi.

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, beraberindeki heyet ve Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar ile birlikte; Karaman Kalesi, Tartan Evi, Çeşmeli Kilise, Hürrem Dayı Evi ve Aktekke Camii’ni gezerek inceleme fırsatı buldu. Mader-i Mevlâna türbesinde dua eden konuk bakan son olarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in baba ocağındaki kardeşi İshak Dinçer ve babası Duran Dinçer’i de ziyaret ederek Karaman’dan ayrıldı.