Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada;   
“2012-2013 Av Döneminde avlanma; Ege, Batı Akdeniz, Marmara, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde 18 Ağustos 2012 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekin kargası, kara leş kargası, leşkargası, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır.
2012-2013 Av Döneminde avına izin verilen diğer av hayvanlarının avlanma süreleri, avlanma bölgelerine göre olup bu süreler içinde Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde avlanmak serbesttir. Ancak yaban domuzu avı bu avlanma günlerine ek olarak salı günü de yapılabilecektir.
Avına İzin Verilen Av Hayvanlarından Bazıları İçin Avcı Başına Bir Günlük Avlanma Limitleri;
KUŞLAR
Bıldırcın:10, Üveyik:8, Karatavuk: 3, Çulluk (orman çulluğu):4,Tahtalı, sakarmeke, yaban kazı (sakarca kazı): 3’er, Suçulluğu (bekasin):1’er, Kınalı keklik, kum kekliği ve kaya kekliği,:Toplam 2, Çil keklik (Bu av dönemi sadece Erzurum, Erzincan, Yozgat, Kars, Sivas, Tunceli, Bingöl, Ağrı, Van, Iğdır, Ardahan, Elazığ, Muş, Bayburt, Gümüşhane, Tokat, Çankırı ve Bitlis illerinde çil kekliği avı yapılacaktır ): 2, Yeşilbaş, kirik (çamurcun), , elmabaş patka, çıkrıkçın: Toplam :6
MEMELİLER
Yabani tavşan :1, Adatavşanı, yaban domuzu (bek ve yürüyüş avında avcı başına) :2’ şer Yaban domuzu (sürek avında avcı başına),(sürekçiler av yapamaz): 2, Çakal: 1, Tilki: 2 olarak belirlenmiştir. Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası ve/veya avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı; her bir avcı için yukarıda belirlenen bir günlük avlanma limitlerini aşamaz. Ancak bulunduğu ilin dışına avlanmaya gidecek avcılar beyanları doğrultusunda, birbirini takip eden ava açık iki gün olan sadece cumartesi ve pazar günleri ile resmi tatillerde (idari tatiller hariç), av dönüşlerinde bagajlarında avcı başına iki günlük limiti bulundurabilirler.”denildi.