26 Ekim-02 Kasım 2014 tarihleri arasında İtalya’ya gidecek olan proje ekibi, Karaman Anadolu Lisesi Müdür Vekili ve Proje Sorumlusu Oral Uykür başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’na ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette, proje ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’na bilgilendirmede bulunuldu.

Enerji kullanımı konulu projenin Avrupalı ortakları; İspanya, İtalya, Finlandiya, Almanya ve Hollandalı ekiplerden oluşuyor. Projenin temel amaçları; enerjinin kullanımı konusunda insanları bilinçlendirmek, yenilenebilir enerjinin ülkemiz ve dünyamız için önemini kavratmak, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilinir bir dünya bırakmak, dil öğrenimini geliştirerek Avrupalılık bilincini oluşturmak ve kültürler arasında dayanışmayı sağlamaktır.

İl Müdürü Asım Sultanoğlu, farklı ülkelerdeki enerji alanında gerçekleştirilen uygulamaları yakından tanıyarak 2023 hedeflerine ulaşmada bu projelerin önemine değindi. Ayrıca bizi biz yapan değerlerimizi bu projeler vesilesiyle Avrupa insanına tanıtmanın iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti belirterek projede emeği geçen idareci, öğretmenler ve öğrencilere teşekkür etti.