Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu bugün sabah saat 10.00’da Fikret Ünlü Olimpik Yüzme Havuzu, Havuz Kafe’de 2012 yılının ilk altı aylık dönemde yapılan çalışmaların değerlendirmesini ve son günlerde bir yerel gazete de çıkan olumsuz haberlerle ilgili açıklamalarda bulunmak için Karaman basınıyla kahvaltıda bir araya geldi. 

İl Müdürü Aydoğdu Karaman'da yakın zamanlarda yayın yapmaya başlayan dayanağı olmadan, kendisi ve kurumu hakkında maksatlı yayın yapan bu gazetenin iddialarına tek tek açıklayarak basını bilgilendirdi.

Aydoğdu açıklamasında;


“09.05.2012 tarihinde “Bu Ayıp Bize Yeter”; 23.05.2012 tarihinde “Bu Rezaletin Sorumlusu Kim?”; 24.05.2012 tarihinde “Kemal Kaynaş Stadyumu’nda Kamyonlar Cirit Atıyor” ve 27.05.2012 tarihinde “Paralar Buharlaştı mı?” başlıklı haberlerde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün faaliyetleri ve hizmetleri ile ilgili kamuoyunun eksik ve yanlış bilgilendirmesi üzerine, bu haberlerde yer alan ilgili konularda kamuoyunu aydınlatmak için bu basın bildirisinin hazırlanmasına ihtiyaç duyulmuştur.

            09.05.2012 tarihinde, Kazım Karabekir Spor Salonu önündeki toprak yığıntısı ile ilgili olarak yapılan “ Bu Ayıp Bize Yeter!” Başlıklı haberde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kamuoyuna konudan habersiz ve ilgisizmiş gibi tanıtılmıştır. Salonun tadilatının yapıldığı sırada, salonun temeline de yalıtım yapılmış ve bu kaplama sırasında salon önünden geçen kanalizasyon boruları zarar görmüştür. Kış ayında güreş salonunda su sızması tespit edilmiş ve salonun ön tarafı kazdırılmıştır. Eskiyen ve parçalanan boruların değiştirilmesi için ilgili firma konudan haberdar edilmiş ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü elemanlarının da katkısıyla buradaki sorun çözülmüştür. Ayrıca ilgili kurumlardan zarar tespiti istenmiş olup, kesinlikle bir ilgisizlik ve duyarsızlık söz konusu değildir.


23.05.2012 tarihinde “Bu Rezaletin Sorumlusu Kim?” başlıklı haberde, güreş salonuna ait minderlerin temizlenme çalışması da kamuoyuna bir ilgisizlik olarak aktarılmış ve devletin zarara uğratıldı iddia edilmiştir. Habere konu olan bu minderler güreş salonuna aittir ve yukarıda da açıklaması yapıldığı üzere güreş salonunda bir su sızması yaşanmıştır.15 yıldır kullanılan, muşambaları yırtılan ve duvar kenarında yer alan minderler bu su sızmasında ıslanmıştır. İlgili tamiratın yapılmasından sonra bu minderlerimiz temizlenmiş ve kurutulmak için salon dışına bırakılmıştır. Haberde yer aldığı bir ilgisizlik ve duyarsızlık kesinlikle söz konusu olmadığı gibi bu minderlerin kullanılamaz hale gelmesi ve devletin zarara uğratılması söz konusu değildir.

24.05.2012 tarihinde “Kemal Kaynaş Stadyumunda kamyonlar cirit atıyor,” başlıklı haberde ise Karamandaki sosyal ve kültürel etkinliklerde Stadın kullanılması göz ardı edilerek kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir. İlgili haberde daha önceki yıllarda stad içine araç girmesi izin verilmediği yazılmaktadır. Oysa Türk Dil Bayramı, Türkçe Olimpiyatları gibi etkinlikler geçtiğimiz yıllarda da aynı stad ta yapılmış ve aynı alanlarda sahne kurulmasına izin verilmiştir. Bu yıl da Türk Dil Bayramı Konseri Üniversite Mezuniyet Töreni ve Türkçe Olimpiyatları etkinliklerinin Kemal Kaynaş Stadyumunda yapılmasına, gençlik ve sanat faaliyetleri kapsamında, spor faaliyetlerini aksatmadan ve tesisin fiziki alt yapısını korumak kaydıyla izin verilmiştir. Kullanım ömrü 6 yıl olmasına rağmen 12 yıl kullanılan sentetik pistte iddia edildiği gibi bir zarar söz konusu değildir.

27.05.2012 tarihli haberde ise geçtiğimiz yıllarda Karamanı bölgesel amatör ligde temsil eden 70 karaman spora gelir amaçlı olarak stad içine yerleştirilen reklam panoları konu edilmiştir. 2011-2012 sezonunda alınacak reklam ücretleri komisyon kararına bağlıdır ve haberde yer aldığı gibi bu panolardan herhangi bir gelir elde edilmesi söz konusu değildir. Zira daha önceki dönemde yerleştirilen bu panolarla ilgili bir sözleşme yapılmadığı için durum 70 Karamanspor yetkililerine iletilmiş ve komisyon kararı gereğince yetkililerden 50 adet reklam karşılığı 5000 TL talep edilmiştir. Yetkililerin ücreti kabul etmemesi sebebiyle de bu panolar kaldırılmıştır.” 

Ayrıca AYDOĞDU; “17.10.2011 tarihinde göreve geldiğini ve bu tarihten itibaren görevde olduğu 7 aylık süreç içerisinde lisanslı sporcu sayısının % 16, Faal Lisanslı sporcu sayısının % 264 ve faaliyetlere katılan kulüp sayısının % 31 ve Federasyon ve Genel Müdürlük Faaliyetlerini ise % 700 oranında artmıştır.”  dedi ve Karaman halkını tamamını sporla tanıştırıp, Karaman’daki başarılı sporcularımızın her zaman destekçisi olup Karamanımızın ulusal ve uluslar arası platformda sesini duyurmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Basın açıklamasının sonunda Konya 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Ömer Ersöz de kahvaltı programına katılarak Aydoğdu'nun yanında olduğunu gösterdi.