Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Bayrağımıza yönelik yapılmış olan saldırıyı nefretle kınıyorum. Bu çocuğa bunu yaptıranlar kimlerse, bunlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır diye düşünüyorum. Gereken ne ise mutlaka yapılacaktır” dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bera Ankara açılış törenine katıldı. Tören sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Elvan, Lice’de yaşanan olaylar ve Türk bayrağının indirilmesine ilişkin, “Türk bayrağımız 77 milyon vatandaşımızın ortak milli değeridir. Bağımsızlığımızın sembolüdür ve her bir vatandaşımızın ay yıldız gönlüne aşk edilmiştir. Bayrağımıza yönelik yapılmış olan saldırıyı nefretle kınıyorum. Bu çocuğa bunu yaptıranlar kimlerse, bunlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır diye düşünüyorum. Gereken ne ise mutlaka yapılacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.

“ÇÖZÜM SÜRECİNDE BİZLER KARARLIYIZ”
Yaşanan olaylar çözüm sürecini etkileyecek mi? Sorusuna Bakan Elvan, “Çözüm süreci iyi bir yolda gidiyor. Fakat tabi ki bundan rahatsız olanlar var, bu noktalara gelmesinden rahatsız olanlar var. 1,5 yıldan beri Türkiye’de kan dökülmüyor, Güneydoğu’da huzurlu bir ortam var idi. Güneydoğu’da ki vatandaşlarımıza sorduğumuz zaman süreçten son derece memnun olduklarını söylüyorlardı. Maalesef provoke etmek isteyenler var. Değişik, radikal ve marjinal gruplar, bu konuda özellikle çözüm sürecinde bizler kararlıyız. İnşallah Türkiye’mizi huzura hep beraber kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattının ne zaman açılacağına ilişkin bilgi veren Elvan, “Şuanda biz özellikle kesilen kabloların tamirat işlemlerini tamamladık. Sinyalizasyona yönelik deneme sürüşleri devam ediyor. Yüzde 100 emin olup ve sertifikasyonunu tamamladıktan sonra inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor, herhangi bir aksama söz konusu değil. Arkadaşlarımız bölüm bölüm test çalışmalarına devam ediyor. Bunun yüksek hızlı tren olması nedeniyle çok itinalı bir şekilde çalışmalarımızı devam ettirmemiz gerekiyor. Sinyalizasyon konusunda en ufak arızanın, en ufak bir hatanın olmaması gerekiyor. Bizler yüzde 100 emin olduktan sonra açılışı gerçekleştireceğiz. Şuanda fiyat konusunda ve süre konusunda bir şey söyleyemeyeceğim” diye ifade etti.

“ALTI ŞERİTTEN SADECE BİR ŞERİDİ GECE SAAT 11 İLE SABAH 6 ARASINDA KAPATACAĞIZ”
İstanbul’da 1. köprü çalışmalarına ilişkin de konuşan Bakan Elvan, şöyle devam etti:

“Şuanda tabi altında çalışmalar devam ediyor. Vatandaşlarımız hissetmiyor ama trafiği de engelleyen bir durum söz konusu değil, çalışmalar devam ediyor. Ayın 15’inden itibaren altı şeritten sadece bir şeridi gece saat 11 ile sabah 6 arasında kapatacağız. Trafiği engelleyici herhangi bir durum söz konusu olmayacak. O şeridi tamamladıktan sonra diğer şeride geçilecek, İstanbullu vatandaşlarımıza söylüyorum herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklar sadece gece tek bir şeridin kapanması söz konusu olacak.”

Güneydoğu’da bazı yolların kapatıldığı haberlerinin sorulması üzerine Bakan Elvan, “Şuanda onu bilemiyorum, İçişleri Bakanımıza sorsanız daha iyi olur” dedi.