araman Belediyesi tarafından bu yıl 12 ayrı noktada kurulan iftar sofralarının sonuncusu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın ve eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in de katılımları ile Ak Tekke Kent Meydanı’nda kuruldu. İftar yemeğine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanı sıra Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bakan Elvan “Karaman’da Bir İlki Daha Gerçekleştirdik”

İftar öncesi bir selamlama konuşması yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, şunları kaydetti. “ Karaman’da bir ilki gerçekleştirdik. Görüyorum ki belediyemizin düzenlediği iftar sofrasına 10 binin üzerinde bir katılım oldu. Belediye Başkanımıza ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına gönülden teşekkür ediyorum. Bu mübarek günlerin hürmetine tüm dünya da zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin de yaşadıkları tüm sıkıntılardan kurtulmaları için Yüce Allah’a dua ediyoruz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Ömer Dinçer “Karaman Belediyesi’ne Teşekkür Ediyorum

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise konuşmasında şunları kaydetti. “Değerli hemşerilerim. Bugün sizlerle birlikte bu iftar sofrasında bizlerin bir araya gelmesine vesile olan Karaman Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Binlerce vatandaşımızla bu iftar sofrasında bir araya geldik. Şimdiden Ramazan Bayramınızı kutluyorum” dedi

Başkan Çalışkan “Allah Birliğimizi ve Dirliğimizi Daim Etsin”

Karaman Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında daha da iyi noktaya gelebilmesi için çalışmalarına devam edeceğini vurgulayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları söyledi. “ Belediye olarak vatandaşlarımızla iç içe olmaya devam edeceğiz. Ramazan Ayı boyunca gerek İftar Sofralarında gerekse Kaledeki Ramazan Etkinliklerinde vatndaşlarımızla bir arada olmanın huzurunu yaşadık. Ak tekke meydanında ise binlerce vatandaşımız ile iftarımızı açtık. Bu mübarek ay boyunca yaptığımız bütün ibadetlerimizi Allah kabul etsin. Allah bugün olduğu gibi bu günden sonra da birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

Ramazanda İftar Sofralarına 35 Bin Kişi Katıldı

Kent Meydan’ında gerçekleştirilen iftar organizasyonuna 10 bin’in üzerinde vatandaş katıldı. Bu sayı şimdiye kadar Karaman’da yapılan iftar sofralarına katılım en yüksek olduğu organizasyon. Karaman Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca çeşitli mahallelerde kurduğu iftar sofralarına katılan vatandaşların sayısı toplamda yaklaşık 35 bin kişiye ulaştı ve vatandaşlar birlikle iftarlarını açmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşadı.

- "Filistinli kardeşlerimizin yanında olan tek bir lider var dünyada, o da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan iftar öncesi yaptığı konuşmasına, Filistin'e İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılara değinerek başladı.

İsrail'in Filistin'de, dünyanın gözü önünde evleri, hastaneleri, okulları bombaladığını ifade eden Elvan, "Bütün dünya sessiz ama tüm dünyanın sessizliği karşısında çok net bir şekilde bu zulmedenlere karşı dimdik ayakta duran ve her zaman Gazzeli, Filistinli kardeşlerimizin yanında olan tek bir lider var dünyada, o da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bütün gelişmiş ülkeler, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler sessiz kalmayı tercih ediyorlar. Neden korkuyorlar?  Acaba bu kadar küçük bir devlet bu kadar gücü nereden elde ediyor.  Bunu sorgulamamız lazım. Türkiye, AK Parti iktidarı, hiç kimsenin hiçbir ülkenin yaklaşımına bakmadan Filistinli kardeşlerimizin bugüne kadar yanında oldu, bundan sonra da yanında olacak" diye konuştu.

10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu hatırlatan Elvan, şunları kaydetti:

"Sizler karar verdiniz, sizler dediniz ki biz artık cumhurbaşkanımızı kendimiz seçeceğiz. Biz artık cumhurbaşkanını milletvekillerinin seçmesini istemiyoruz dediniz. Bunu referandumda dediniz. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu ülkenin gerçek sahipleri cumhurbaşkanını seçecek. 30 Mart'ta sizler çok büyük destek verdiniz, 30 Mart'ta siz milli iradeden yanayız dediniz. 30 Mart'ta biz vesayete karşıyız dediniz . AK Partimizi güçlü bir şekilde desteklediniz. Hep beraber Başbakanımıza güçlü destek vereceğiz. Hangi alana bakarsanız bakın, hangi sektöre bakarsanız bakın, Türkiye'nin kronikleşmiş ne kadar sorunu varsa onun üzerine giden tek bir lider var. O da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan. Sosyal güvenlikte problemleriniz vardı, kronikleşen sorunlarınız vardı, Başbakanımız çözdü. Eğitim alanında devrim niteliğinde adımlar attık. Sizin hep hizmetkarınız olduk olmaya da devam edeceğiz."

"Her türlü vesayete 'hayır' demiş, dimdik ayakta durmuş bir lider, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan var, diğer tarafta da çatı adayı denen bir kişi var" diyen Elvan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"CHP lideri bu adayı geçmişte tanımıyor. 30 yaşından sonra Türkiye'ye gelmiş ve bir süre Türkiye'de kalmış ve değişik organizasyonlarda çalışmış. Bir tepside sunulmuş bir aday. Halkın arasından çıkmış bir aday değil. Hala muhalefet partileri CHP ve MHP, ihtilal dönemlerinde zannediyorlar kendilerini. İhtilal sonrası askerler ne yapmıştı? İki parti kurdular. Birisi CHP'ye hitap eden birisi de Adalet Partisi'ne hitap eden parti. Dediler ki sağcılar bu partiye oy versin solcular bu partiye oy versin. Peki ne oldu? Turgut Özal çıktı ve bu iki parti hiç bir varlık gösteremedi. Halkın tercihi olan rahmetli Özal'a büyük bir destek çıktı. Bu millet neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. İthal adaylarla bu ülke yönetilemez. Biz vesayete karşı 12 yıl boyunca mücadele ettik. Milli irade için tam 13 yıldan beri savaşıyoruz. Vesayete bizim milletimiz, bizim halkımız her zaman hayır demiştir ve hayır diyecektir."

Konuşmasının sonunda CHP'li ve MHP'lilere de seslenen Elvan, "CHP'li ve MHP'li olan kardeşlerimize sesleniyorum. Gelin milletin bağrından çıkmış olan bu liderimize oy verin. Tanımadığınız, bilmediğiniz yeni bir vesayet doğuracak kişilere oy vermeyin. İnşallah Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasıyla bu ülke daha da güçlenecek. Yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz" dedi

Bakan Elvan, iftar sonrası Aktekke Camii'nde akşam namazını kıldı. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Elvan, Aktekke Meydanı'nda Milli İrade Platformu tarafından kurulan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek çadırını ve ENSAR Vakfı'nı ziyaret etti, Karaman Kalesi'ni gezdi.