Sağlık Bakanı Recep Akdağ, artık ülkemizin her yerinde olduğu gibi Sarıveliler'den de çok acil hasta olan insanları helikopterlerle donanımlı hastanelere taşıdıklarını belirterek, "Bunun bir anlamı var. Bugün Sarıveliler'de yaşayan bir vatandaşımızın canı da malı da hükümetimiz için,Türkiye'miz için çok kıymetlidir" dedi. 

Birtakım ziyaretlerde bulunmak için Karaman'ın Ermenek ilçesine gelen Bakan Akdağ, Ermenek Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. Hastane personeli ile toplu olarak fotoğraf çektiren Akdağ, hastaneyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. 

Ermenek İlçe Belediyesi'ni ziyaretinden sonra Başyayla ilçesine geçen Akdağ, Çınaraltı Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti. 

Başyayla'dan sonra Sarıveliler ilçesine geçen Bakan Akdağ, Sarıveliler Devlet Hastanesi bahçesinde sağlık çalışanları ve ilçe sakinleriyle bir araya geldi. 

Akdağ, burada yaptığı konuşmada kendileri için ülkenin her köşesindeki vatandaşların çok kıymetli olduğunu söyledi. 

"Hele hele memleketin biraz daha gözlerden ırak bölgelerinde yaşayan insanlara her türlü hizmeti, sağlık hizmetini en iyi şekilde ulaştırmanın kendileri ve hükümet için çok önemli olduğunu" ifade eden Bakan Akdağ, şunları kaydetti: 

"Çünkü biz buralarda yaşayan değerli insanımızın, vatan toprağının, bu en önemli yerlerinin bekçiliğini yapan insanlarımızın, bizim nazarımızda çok büyük önemi var. Sarıveliler'den Konya veya Karaman'a karayolu ile gidip gelmek 5 saati buluyordur. Rakım bin 700 civarında. Ben bu bölgelerde yaşamanın ne olduğunu çok iyi biliyorum. Erzurumlu'yum. Erzurum'un kent merkezi bin 900 rakım civarında. Erzurum'un da böyle ilçeleri var. Sonuçta memleketimizin coğrafyası bir şekilde bu şartlardaki ilçelerimizi önümüze getiriyor. Biz bu ilçelere hizmet etmek için iktidar olduk." 

Buraya gelirken Sarıveliler helikopter ambulans pistini gördüğünü ve buradan çok acil hastaları helikopterlerle donanımlı hastanelere taşıdıklarının altını çizen Bakan Akdağ," Bunun bir anlamı var. Bugün Sarıveliler'de yaşayan bir vatandaşımızın canı da malı da hükümetimiz için, Türkiye'miz için çok kıymetlidir. Biz geçmişte bu hikayeleri örnekleri Avrupa'dan gelen insanlarımızda görürdük. Biz bugün Sarıveliler'de bunu yaşıyoruz. Ameliyatlar yapıyoruz. 112 merkezlerimiz var. Yeteri kadar uzman doktorlarımız var. Ne lazımsa onu yapacağız" diye konuştu. 

Bakan Akdağ, Taşkent ve Hadim ilçelerinde yaptığı ziyaretlerden sonra Ankara'ya döndü.