Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öncesinde Türkiye'de tekrar gerilimi yükseltmek, Türkiye'de tekrar huzura kastetmek isteyenler var. Bunlara izin vermeyeceğiz. Bunlara aldanmayacağız" dedi.
Erdoğan, Aktekke Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde, 2023 hedeflerine artık 9 yıl kaldığını, bu sürede çok çalışacaklarını belirterek, istikrarın, huzurun, kardeşliğin yara almasına, zedelenmesine asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. 

Ekonomiyi büyüterek, yatırımları artırarak, kardeşliği ve demokrasiyi daha da güçlendirerek 9 yıl sonra Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri konumuna yükselteceklerini ifade eden Erdoğan, 76 milyonun hep birlikte, bu niyetle, bu hedefe doğru kararlılıkla ilerleyeceğini dile getirdi. 

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'yi hedeflerinden saptırmak, yürüyüşünü engellemek, yavaşlatmak için önlerine tuzakların çıkabileceğini vurgulayan Erdoğan, bugüne kadar bu tuzakları sabırla, tahammülle, milletin basiretiyle, ferasetiyle, hayır dualarıyla aştıklarını belirtti. 

"Su uyur, düşman uyumaz" diyen Erdoğan, 12 yıl boyunca, kendileri Türkiye'yi büyütme mücadelesini verirken, birilerinin de sürekli Türkiye'yi durdurmanın, içine kapatmanın mücadelesini yürüttüğünü aktardı. 

Türkiye'nin her alanda büyük başarıları kucaklarken, birilerinin Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmak için sürekli tezgahlar ve kumpaslar kurduğunu aktaran Erdoğan "Allah'a hamdolsun bu tuzakları aştık. Bütün oyunları, tezgahları bozduk. Bütün oyunları altüst ettik. Kutlu yürüyüşümüzü sürdürdük. Milli iradeyi gölgelemek isteyenler, milletin hükümetine tuzak kuranlar, 30 Mart'ta milletten gereken cevabı aldılar" diye konuştu.

Erdoğan, 30 Mart'ta kaybedenlerin kendi muhasebelerini yapmadan, millete hesap vermeden, başka kirli oyunların içine girdiklerine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öncesinde Türkiye'de tekrar gerilimi yükseltmek, Türkiye'de tekrar huzura kastetmek isteyenler var. Bunlara izin vermeyeceğiz. Bunlara aldanmayacağız. İnşallah tarihimizde ilk kez cumhurbaşkanımızı halkın oylarıyla seçeceğiz. Bu, bir ilktir. Artık parlamentodaki bazı dönen oyunlara milletim, sandıklarda gereken cevabını verecek. Milletim kendi başkanını seçecek. Kendi cumhurbaşkanını seçecek. Bundan rahatsız olanlar var. 'Başbakan kendi başkanını seçecek' dedi, diyorlar. Cumhurbaşkanı ne demek? Cumhur halktır, başkan da onun başkanıdır. Ama bunu bilemeyecek kadar cahillerin elinde kaldık. Kim bu? Yavru muhalefetin başkanı. Anlamaz, öbürü de zaten CHP'nin genel müdürü. O da anlamaz."

CHP ve MHP'ye gönül verenlere, "Gelin bu oyunu 10 Ağustos'ta bozalım" diye seslenen Erdoğan, 10 Ağustos'ta artık milletin kendi cumhurbaşkanını bizzat kendinin seçeceğini söyledi.

-"Bu süreçte asla ve asla gerginliklerin tarafı olmayacağız"

Erdoğan, "Geçmişte olduğu gibi gerilimlerin yaşandığı, kaosun yaşandığı, krizlerin olduğu bir ortamda değil, güle oynaya, demokratik bir kültür ve olgunluk içerisinde yeni cumhurbaşkanını tayin edeceğiz. Biz, bu süreçte asla ve asla gerginliklerin tarafı olmayacağız. Huzuru bozmak, istikrarı zedelemek isteyenlere asla prim vermeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.  

Bu makamlarda hizmet için bulunduklarını ve hizmet üretmeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldiklerini söyledi. 

Karaman'a 12 yılda yapılan yatırımlardan söz eden Erdoğan, kente kazandırdıklarını, kazandırmaya da devam edeceklerini vurguladı.

Eğitimde göreve geldiklerinde kitap bulunamadığını, şimdi kitapların ücretsiz olduğunu dile getiren Erdoğan, çocukların artık tablet bilgisayarla okula gideceğini söyledi. 

Etkileşimli tahtaların okullara kurulmaya devam edildiğini belirten Erdoğan, 10 milyon tablet bilgisayar için ihale hazırlığı yapıldığını, tüm çocuklara söz konusu bilgisayardan vermek istediklerini dile getirdi. 

-"Bilişim teknolojisiyle ahlaksızlık yapanların karşısındayız"

Kendilerini bilişim teknolojisinin karşısında göstermek isteyenlere seslenen Erdoğan, "Biz, bilişim teknolojisinin karşısında değiliz, bilişim teknolojisiyle ahlaksızlık yapanların karşısındayız" dedi.

Türkiye'de ofis kurmadan, vergi kaçakçılığı yapan şirketlerin karşısında olduklarının altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kendi ülkesinde her kuruşun hesabını verecek, benim ülkemde vergi kaçakçılığı yapacak. Buna 'evet' diyebilir miyiz? Bu ülkenin Başbakanına hakaret, bu ülkenin bakanlarına hakaret, bunlarla ilgili mahkeme kararları çıkacak ve bu şirket buna uymayacak ama birileri bunu savunacak. Buna 'evet' dememiz mümkün değil ve bu milletin sırtından palazlananlara 'evet' dememiz mümkün değil ve onları savunanlar ülkede, bu millete, bunun hesabını veremeyecekler. Bu milletin ahlak değerlerine saldıranlara karşı, onları savunanlar tarihe bunun hesabını veremeyecekler. Kardeşlerim biz yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz, "dedi.