KGM Gençlik Kulübü Derneği üyelerinin hazırlamış olduğu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği almaya hak kazanan ‘Su Hayattır’ isimli Erasmus Plus Uluslararası Gençlik Hareketliliği projesi, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın vereceği destekle 22 Ekim-2 Kasım 2015 tarihleri arasında Karaman’da gerçekleşecektir. 
“ ‘Su Hayattır’ isimli Erasmus Plus Gençlik Hareketliliği projesi, İspanya, Azerbaycan, Polonya, Romanya, Slovakya, Sırbistan ülkelerinden gelecek olan 36 yabancı uyruklu genç ve Karaman gençlerinin katılımıyla 22 Ekim-2 Kasım 2015 tarihleri arasında Karaman’da gerçekleşecektir. Projede ‘Tasarruflu Su Kullanımı’, ‘Suyun İsraf Edilmemesi’ ve ‘Su Geri Dönüşümünün Sağlanması’ konulu oturumların yanı sıra çeşitli farkındalık yaratan etkinlikler, fidan dikimi etkinliği, kültürel tanıtımlar ve Karaman halkına açık ‘Kültür Fuarı’ düzenlenecektir. İspanya, Azerbaycan, Polonya, Romanya, Slovakya, Sırbistan ve Türkiye olmak üzere, su tasarrufunu sağlamak amaçlı yapılan çalışmaların ülkeler arası aktarımı sağlanacaktır. Böylelikle ‘Yeni Uygulamalar’ ortaya çıkacak ve başta kendi ilimiz Karaman olmak üzere Türkiye ve Dünya çapında yaygınlaştırılması ve  Karaman’ın uluslararası platformda tanıtılması sağlanacaktır. “

KGM Gençlik Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Yağmur SÜZER, “Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’ın destekleri bizim için çok önemlidir. Başkan Çalışkan önderliğinde, Karaman gençliği ve Karaman’ın tanıtımı için önemli ve büyük projelerin çalışmalarına başlıyoruz. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.”  dedi.