Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, mevcut Buğday Pazarı yerinin hem esnaflara hem de Karaman’a yeterli olmaması nedeniyle, uygun bir alana çok daha modern ve çağdaş bir buğday pazarı yapmayı düşündüklerini söyledi.
            Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, bugün Karaman Ticaret Borsası ve Buğday Pazarı esnafını ziyaret etti. Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Baştuğ ve esnaflarla görüşen Başkan Kâmil Uğurlu, şu anda hizmet veren Buğday Pazarının Karaman’a yeterli olmaması nedeniyle çok daha uygun bir alana örnek teşkil edecek yeni bir pazar yeri yapmayı düşündüklerini belirtti.
            Ticaret Borsası yöneticileri ve Buğday Pazarı esnafı ile istişare ederek çok yakın bir zamanda projeyi hayata geçireceklerini söyleyen Kâmil Uğurlu: “Karaman Buğday Pazarı 1985’li yıllarda yapılmış. Şu anda Karamanımızın yükünü çekemiyor. Karaman hem nüfus olarak hem de ticaret olarak hızlı bir yükseliş içerisinde. Buna paralel ekilen alanlar ve ürün çeşidi de her geçen gün biraz daha artıyor. Bizim gördüğümüz kadarıyla bu buğday pazarı hakikaten esnaf kardeşlerimizin ihtiyacını karşılayamayacak durumda değil. Şu ana kadar belli bir süre için buradaki ufak tefek eksiklikleri hallettik. Ama nihai çözüm; Karaman’ın daha modern, daha çağdaş yapıda buradaki esnaflarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak, mallarını depolayabilecek ve bunları sergileyebilecek güzel bir mekana ihtiyacı var. İnşallah yakın zamanda bu projeyi gerçekleştireceğiz” dedi.
            Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Baştuğ ise; Karamanın gerçekten yeni bir buğday pazarına ihtiyacı olduğunu söyleyerek, şu an ki pazar alanında belediye tarafından yapılan bakım ve onarım çalışmalarından dolayı Başkan Uğurlu’ya teşekkür etti.