Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, bugün esnaf odaları ile bir araya gelerek, belediye çalışmalarıyla ilgili oda başkanlarına bilgi verdi ve başkanların belediye hizmetleri ile ilgili görüşlerini aldı.
Kale Sosyal Tesisleri’nde, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez ve tüm meslek odaları başkanları ile kahvaltıda buluşan Başkan Uğurlu, yakın zamanda Karaman’da birçok şeyin değişeceğini söyledi.
Konuşmasında seçim döneminde ne beyan ettilerse gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Uğurlu: “Zaman zaman sizlerle bu tür sohbet toplantılarında buluşuyoruz. Karaman’da ki yatırımların birçoğunu Toki ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu projelerden biri olan Aktekke Meydan Projesi, Bakanlar Kurulu ile birlikte yürütülen bir proje. 11’nci ayda ihalesi yapıldı ve kısmet olursa kısa sürede çalışmalar başlayacak. Bu alan orta Anadolu’nun en büyük meydan düzenlemesi olacak” dedi.
Doğukışla vadisinin de yine Toki ile birlikte çalışacakları bir alan olduğunu ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
”Alan projesi hazır olan çalışmanın uygulama projeleri önümüzdeki hafta ihale edilecek. Belediye binası ve etrafındaki alan Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde; içinde İş merkezi, Alışveriş merkezi, Yesevi ulu cami, Resmi kurum binaları ve konutların yer aldığı bir alan olacak. Ereğli Köprülü Kavşağı ve OSB yolu inşallah Yaz aylarında bitmiş olacak. 10 km’lik yol çift yol olacak. Valiliğimiz ile birlikte aldığımız karar ile bu yolun sağında ve solunda imar durumu geliştiriyoruz. Orada prestijli binalar yer alacak ve Karaman’a modern bir şehir görüntüsü katacak.
Çukurbahçe Haziran ayında tam olarak faaliyete geçmiş olacak. Eskiden tehlikeli ve kötü görünen bu çukur şimdi modern bir duruma geliyor. Cumartesi Pazarını da yol üstünden kurtararak, bu tesis içerisinde faaliyete geçireceğiz. Kuğulu Park bitti, şimdi çimleri ekilecek. Adını aldığı kuğular da inşallah bahar ayında gelecek. İsmetpaşa Caddesi de Avrupa’da ki gurbetçilerimiz gelene kadar düzenlenmiş olacak. Caddenin sağında ve solunda cephe giydirmeleri yapılacak.”
Hanımlar Lokalinin ismini Mümine Hatun Kültür Merkezi olarak değiştirdiklerini ve bu yönde düzenlediklerini sözlerine ekleyen Uğurlu: “Hanımlara hizmet veren bu tesislerden 2012 yılında; Larende, Hürriyet, Cumhuriyet ve Yunuskent mahallelerine olmak üzere dört adet daha yapacağız. Halk Ekmek olarak faaliyetimize devam ediyoruz. Şunun bilinmesini istiyoruz. Belediye esnafa bir rakip olarak piyasada değil. Sadece kalite ve fiyat olarak düzenleyici olmak istiyoruz” dedi.
Aktekke Projesinin ilk başlarda gerçekleşeceğine kesinlikle inanmadığını söyleyen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Yenilmez ise: “Daha sonraki gelişmelerden gördüm ki, şu an bu projenin gerçekleşeceği konusunda en derin savunuculardan biriyim. Bazı şeyler hayaldi, ciddi anlamda bu dönem gerçekleşeceğini artık aklım kesiyor. İnsana yaptığınız yatırımlar göz önünde. Karaman’ı belli bir noktaya taşıyorsunuz. Sizi tebrik ediyor, oda başkanları olarak size her türlü desteği vereceğimizi bilmenizi istiyoruz. Kapalı Pazarı, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak uygun bir fiyata haftanın yedi günü kiralamak isteriz” şeklinde konuştu.
Bunun üzerine tekrar söz alan Başkan Uğurlu: “Esnafın önemine, muhtarın önemine yüzde yüz inanıyorum. Ben bunun bilincindeyim ve sizleri bu şekilde değerlendiriyorum. Eğer Kapalı Pazarı kiralamak istiyorsanız, size derhal veriyorum. Hatta ben bu konuda size ciddi yardımlar da yapmaya hazırım. Tezgâhlarını, düzenlemesini belediye olarak biz yapalım. Sizden gelecek gelirle de ben şehrimizin başka alanlarında Kapalı Pazar yaparım. Bu toplantının müthiş bir sonucu çıktı. Bu çok önemli bir gelişme” dedi.
Kahvaltılı toplantıya Vali Süleyman Kahraman da katılırken, Vali Kahraman selamlama konuşmasında; tüm kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle bir bütün olarak birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıklarını ifade ederek bu birlik ve beraberliğin her alanda devam etmesini istedi.