BELEDİYE 2013 BÜTÇESİNİN YÜZDE 40’INI YATIRIMA AYIRDI
    Karaman Belediyesi 2013 bütçesini açıkladı. Belediye Başkanı Kamil Uğurlu basın mensupları ile dün bir araya gelerek 2013 yılı bütçesini açıkladı.
BÜTÇE 118 MİLYON 870 BİN TL
Yardımcılarının ad hazır bulunduğu toplantıda Encümen Salonunda konuşan Başkan Kamil Uğurlu;
“2013 Bütçemiz onaylandı. 2009 yılında 59 milyon TL olan bütçemizi 2012 yılı sonu itibarı ile 120 milyon TL2ye kadar çıkardık. 2013 yılı bütçemiz 118 milyon 870 bin TL’nin önümüzdeki yıl personel giderlerinin haricinde yüzde 40’ını yatırımlar için ayırdık. 2013 yılı tamamen yatırım bütçemiz olacak.”dedi.
YENİ BELEDİYE BİNASI TAPUCAK MEYDANINA YAPILACAK
Yeni Belediye Binasının yeni imar planı uygulamaları kapsamında Tapucak Meydanında yapılacağını belirten Başkan Kamil Uğurlu, “Belediye binamızı buraya yapacağız. Kamuoyunda mevcut binamızın satıldığı yönündeki dedikodularda doğru değildir. Cumhuriyet Meydanındaki Taş binamızda Başkanlık makamı olarak hizmet verecek.”dedi. Yeni Belediye binamızın da 2 yıl içerisinde taşınmasını planlıyoruz.”dedi.
PİRİ REİS KONUTLARINDA BAŞVURU 200’Ü AŞTI
Başkan Uğurlu Karaman’ın tarihi projesi için ön talep başvurusunun 200’ü aştığını ve başvuruların 31 Aralık tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Uğurlu bu konuda; “Başvuru sayısında ilk projenin ilk etap ölçeğinde 100 sayısını aştığımız için ihaleye çıkacağız.”dedi.
SİYASER VE HÜYÜK ALANLARI İMARA AÇILIYOR
Karaman’da koruma amaçlı imar planının da uygulamaya geçtiğini belirten Başkan Uğurlu; “Meclis toplantılarımızla birlikte yeni imar planımızda koruma amaçlı alanları artık imara açıyoruz. Bunun için Siyahser, Hüyük gibi alanları imara açıyoruz. Orada turistik amaçlı tesislerde yapılabilir. Bu esnekliği de tanıdık. İsteyen ev, gücü yeten otel de yapabilir. Hüyük alanını koruma altına aldık. Çevresini de imara açıyoruz. Böylece buralarda 35 yıldır kilitli kalan imar sorununu da ortadan kaldırıyoruz.”dedi. Uğurlu ayrıca Yeni İmar planı uygulamalarında Mansurdede, Kocak Dede mahallelerini de yeni imar planında yer aldığını açıkladı.
SU FATURALARI AYLIK ÖDENECEK
Başkan Kamil Uğurlu, Katı Atık Bedellerinde indirime gittiklerini belirterek; “Katı Atığı çok kullanan çok, az kullanan az ödeyecek. Su faturaları bundan böyle aylık olacak. Ve sayaçlar aylık okunacak. Vatandaşın evine gelen 2 aylık su parası bir aylık gibi çok gözükmeyecek.”dedi.