Karaman Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılmış Kolza A.Ş. ve Konya Büyükşehir Belediyesi iştiraki Konbeltaş ile yaptığı protokol ile bitkisel atık yağları toplama kampanyası başlatıyor. 
Kampanya kapsamında; 5 litre ve daha fazla Bitkisel Atık Yağ toplayan hanelerden biriktirilmiş yağ alınıyor ve lisanslı işletmeye teslim ediliyor.

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, halkımızdan kampanyaya destek beklediklerini söyleyerek: “Evlerimizde ve sanayide yemek yapımında kıllanılan bitkisel atık yağların kanalizasyona dökülmesi ile atık suların arıtılması zorlaşıyor, şebekemizde tıkanıklıklar ve arızalara sebep oluyor. Tamiri ciddi maliyet gerektiren bu duruma karşı vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Bir yandan şehrimizin üst yapısında yoğun çalışmalar yapılırken diğer taraftan oluşan bu tür sıkıntılar zaman kaybına neden oluyor. Karaman’da çevre bilincinin ve kentine sahip olma duygusunun giderek arttığını görüyoruz. Biz de bu atık yağların toplanması ile ilgili bir kampanya başlattık. Tüm hemşehrilerimizi kampanyamıza katılmaya davet ediyorum” dedi.

Karamanlı vatandaşlar  biriktirdikleri bitkisel atık yağları, Belediyenin 444 25 70 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayarak adreslerinden aldırabilecek.