Programa Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir Oktay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Servet Türegün, Karaman Ak Parti il Başkanı Nazmi Ünlü, Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci, Özel Eğitime Muhtaç Çocukları Koruma Derneği’nden Fadimana Okur, Özel Eğitim ve Rehberlik Derneği’nden Ayşe Arslan, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yaşar Göktepe, Misafirler, Öğretmenler ve Öğrenciler, Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği ve Karaman merkezindeki Özel Eğitim Sınıflarının katılımlarıyla gerçekleşti.

Çocuklarımızda ve gençlerimizde engelliğe bakış açısında farkındalık yaratmak, olumlu algı oluşturmak amacı ile düzenlenen resim yarışmasına 339 öğrenci katıldı. 

Programda çocukları destekleyen öğretmenlere, okul müdürlerine ve eserlerin incelenmesinde büyük özveri gösteren Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenlerinden Emin Dinç, İshak Ünüvar ve Semiha Altunsoy’a teşekkür edildi.

Ayrıca Ödüllerin Temininde destek olan Özel Eğitime Muhtaç Çocukları Koruma Derneği’ne, BİFA Bisküvi’ye , Özel Empati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne, Özel Anadolu Sevgi Yumağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ve İdeal A.Ş’ ye teşekkür edildi. 

Yarışmada Ödüle layık öğrenciler şu şekilde;

Lise Kategorisinde;

1. Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Kamer Asiye Yalçın

2. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Hamza Akman 

3. Özel Karadağ Temel Lisesi Öğrencilerinden Nur Seda Ak 

Ortaokul Kategorisinde;

1. Özel Babaoğlu Ortaokulu öğrencilerinden Berra Yılmaz

2. Zübeyde Hanım Ortaokulu öğrencilerinden Aleyna Kondu

3. Alparslan Ortaokulu öğrencilerinden Osman Özveren 

İlkokul Kategorisinde;

1. Süleymanhacı İlkokulu öğrencilerinden Merve Tek

2. Abdurrahim Karakoç İlkokulu öğrencilerinden Betül Bahar Duran

3. Dr. Sadık Ahmet İlkokulu öğrencilerinden Arif Kopcal 

Jüri Özel Ödülünün sahibi ise İrfan Ataseven Anadolu Lisesi öğrencilerinden Elif Burcu Aydın oldu.

Program resim sergisinin gezilmesiyle son buldu.