Vakıflar, asırlardır yeri geldiğinde kamu hizmetlerini üstlenen, topluma ahlak, fazilet, karşılıklı sevgi ve hürmet hislerini telkin eden kadim bir medeniyet kültürümüzdür. Bu anlayışın temelinde ise Allah rızası için insanlığa hayır yapma duygusu yatmaktadır.

Karaman’da da geçtiğimiz hafta birçok etkinliklerle kutlanan Vakıflar Haftası, bu günün önem ve anlamına uygun şekilde kutlanmıştır. Bu kapsamda Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve diğer özel vakıflar tarafından vatandaşlarımıza yönelik yapılan yardımlar dün olduğu gibi bugün ve yarın da devam edecektir.

Karaman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından 18.08.2014 tarihinde,  ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ayni ve nakdi yardım yapan sivil toplum kuruluşları arasında, sosyal yardımlardan faydalanan kişilerin tespiti ile ilgili protokol yapılmıştır. Bu protokol ile Karaman ilinde faaliyet gösteren yardım kuruluşları ile bilgi paylaşımı sağlanmakta ve mükerrer yardımların önüne geçilmesi amaçlanmıştır.

Protokol, Karaman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Karaman Belediyesi, Seka - Sar Vakfı, Günışığı Derneği, Beşir Derneği Karaman Şubesi, Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Şubesi, Yunus Emre Kültür Vakfı, Bifa Eğitim ve Kültür Vakfı ve İHH Karaman Temsilciliği tarafından imzalanmıştır. Bu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri oluşturulan bilgi ağına erişim sağlayabilmektedirler.

Yapılan bu sistemin etkin kullanılmasıyla birlikte yolsuzlukların büyük ölçüde önüne geçilerek, kaynakların daha etkin ve adil kullanılması sağlanmıştır