Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleşen darbe girişimi, ülkemizin birlik, beraberlik ve millet iradesine yapılmış alçakça bir kalkışmadır. 
Bu elim hadise, kendi vatandaşına silah doğrultacak kadar gözü dönmüş bir çetenin ellerine fırsat geçtiğinde neler yapabileceklerini göstermiştir. Devletin imkânlarını kullanarak vatandaşının üzerine tankları süren, ateş açan, uçaklarla TBMM’yi ve diğer kurumları bombalayan bu hainler devletimiz tarafından en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bilinmelidir ki ülkemizi bölmeye, bir kaos ortamına sürüklemeye yönelik bu tür girişimlere karşı Türk milleti, her zaman tek yürek olarak karşı duracak ve ülkemizi emperyalist güçlere teslim etmeyi hedefleyen paralel çeteler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Milletimiz ve Devletimizin bütün kurumları, bu harekete gerekli cevabı demokratik yollardan vermiştir. Millet iradesini hiçe sayan, doğrudan aziz milletimizin iradesine ve bekasına kasteden bu darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınıyorum.
Tarihte eşine pek rastlanmayan bu girişime karşı dünya demokrasi tarihine geçen bir tepki göstererek dimdik duran Sayın Cumhurbaşkanımız’ın çağrısına uyarak hep birlikte demokrasi nöbeti tuttuğumuz bütün vatandaşlarımızı tebrik ediyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.