Karaman’da hem tarihiyle hem de içerisinde Metfun Mader-i Mevlana Mumin’e Hatun ile çok önemli bir yere sahip olan Aktekke Külliyesinin içerisinde bulunduğu olumsuzluklar bu önemli tarihsel mekana yakışmıyor.

Kentin girişinden merkeze Karaman’ın birçok tarihsel ve turistik yerlerine yönlendirici tabela ve levhalar bulunurken çok sayıda turist ve ziyaretçinin gezdiği Aktekke Külliyesi veya Mader-i Mevlana ile ilgili tanıtıcı, işaret edici hiçbir bilgi ve levhanın bulunmmadığını görebiliriz.
Aktekke Camiisi ve çevresindeki mimari ve dekor bozuklukları ise görenleri aşırı rahatsız etmektedir. Camii karşısındaki tekkelerin bazı bacalarının restorasyona ihtiyacı olduğu ilk göze çarpan olumsuluktur. Camii avlusunda ki zeminin eğimli ve bozuk olması meydandaki birçok taşların kırılmış veya yerinden çıkmış olması, Karaman’ın en gözde mekanı Aktekke meydanı ve Camiisine hiç yakışmamaktadır.

Bununla birlikte yağmurlu havalarda camii avlusunda su birikerek adeta göle dönmesi de ayrıca ciddi bir sorunu teşkil etmektedir.
Bu önemli bir tarihe sahip olan Külliye’nin  bir rehberinin bulunmaması ve Camii çevresindeki esnafların Karaman Tarih ve Kültürüne ait broşür veya farklı envanterlere ulaşmasındaki zorluklar, Karamanın tanıtımı açısından da önemli bir eksiklik oluşturmaktadır. 

Dileğimiz ise çözümü noktasında zorluk teşkil etmeyecek bu olumsuzlukların yetkililer tarafından bir an önce önlem alınmasıdır. Başka Karaman yok!