Mevlana Kalkınma Ajansı 2014 yılı Kentsel Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Karaman Belediyesi’nin ‘Karaman Fuar ve Kongre Merkezi’’ projesi destek almaya hak kazandı. Proje Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman tarafından imzalandı.
Proje ile Karamanın sahip olduğu tüm turistik, kültürel ve manevi değerler ile Karaman’daki iş dünyasının ve yerel üreticilerin ürünlerinin kent içi ve kent dışı tanıtımının ve pazarlamasının yapılması, ticari olarak bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlanıp beraberinde sosyal ve kültürel refah seviyesini arttırmak amaçlanmaktadır.
Projenin diğer amaçları ise ülke genelinde büyük bir üretim potansiyelini elinde tutan kaliteli elma, buğday üretimi ve yan sanayi kollarının geliştirilmesi, yetiştirilen yerel ürünlerin pazarlanması, üretimi Karaman’da yapılan ürünler ile, ülkede başka yerde üretilmeyen ürünlerini tanıtım ve satışını yapmaktır.
Belediye Başkanı konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;
“Proje kapsamında ilk olarak şu anda hizmet veren otogar yıkılarak yerine, modern bir otogar inşa edilecek. Kalan boşluğa Karaman Fuar ve Kongre Merkezi inşa edilerek şehrin en önemli merkezlerinden birine tahsis edilmiş olacak. Proje kapsamında 3 bin kişilik dev bir kongre merkezi inşa edilerek daha sonra kongre merkezimizin yanına üreticilerin ürettikleri ürünleri de rahatça sergileyebilecekleri bir fuar alanı inşa edilecek. Tesisin yanına Karaman evlerinden oluşturulan nostaljik bir sokak da inşa edilecek. Böylece turizm ve tanıtım açısından Karaman’ın büyük bir eksikliği daha giderilmiş olacak. Proje ile ekonomiye de katkı sağlanacak.”
Toplam maliyeti 4,5 Milyon TL olan projeye Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından 2 milyon TL destek verilecek.