Çevre ve Tüketici Derneği;
“Yılbaşında İsraf Ve Gereksiz Harcamadan Kaçının”
Çam Kesmeyin Çam Dikin
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, 2014 yılı için yılbaşı kutlamaları ve 2014 yılı için yapılacak harcamalar için bir dizi uyarıda bulundu. 
“Lüzumsuz ve israfa kaçan harcamalara yönelmeyin”
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, “Her yıl bu günlerde bir telaş alıyor gidiyor. Neyi neden niçin tükettiğini sorgulamayan insanımız yılbaşı gecesi için akıl almaz masraflara yöneliyor. Oysa insan durumuna göre hareket eder. Eğer insanın imkan ve olanaklarını zorluyorsa, o tasarruflarda bulunmamak gerekir. Ancak ileriyi görmeden ve düşünmeden yapılan harcamalar insanların mutluluklarını elinden çalıyor. Huzurlarını bozuyor, sağlıklarını bozuyor. Sonunu düşünmeden hiçbir harcamaya ve borçlanmaya yönelmeyin” dedi.
BANKALARIN SUNDUĞU HİZMETLERE DİKKAT EDİN
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, “Bankalar yine türlü çeşitli reklam ve duyurular ile aklınızı çeliyor. Sakın ola olmayan parayı harcamaya yönelmeyin. Kredi diyorlar. Şöyle cazip, böyle cazip diyorlar. Kanmayın. Onların işi para ile para kazanmak. Seni kazandıracak ise, niye parasını sana sunsun? Süslü laflar ve aldatmacalı reklamlar ile gereksiz kredilere yönelmeyin. Canınız yanar. BDDK yeni yönetmelik çıkardı. Yaptıkları her iş ve işlemin karşılığında alınacak ücret belli ve bunu size bildirmek zorundalar. Yine yapılan her sözleşme, imzaladığınız her belgeden sizlere suret vermek zorundalar. İmzalamadan önce iyi okuyun. En ufak bir hata ömür boyu telafisi güç maddi ve manevi zararlar doğurur. Bu bağlamda kredi kartı harcamalarınıza kısıtlama getirin. Mümkün ise hiç kullanmayın” dedi.
ÇAM KESMEYİN, ÇAM DİKİN
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, “Ağaç bir canlıdır. Senin benim gibi onun da yaşamaya hakkı var. Ayrıca Ağaç doğanın en temel taşıdır. Ağacı kesmek doğayı yok etmektir. Doğayı yok etmek kendi yaşamımızı geleceğimizi yok etmektir. Yılbaşı gecesi kutlayacağız diye çam fidelerini ve çam ağaçlarını lütfen kesmeyin. Kestirmeyin. İlla kutlama yapacaksanız hazır plastik çamlar var onlar ile yapın. Bu arada her yıl yılbaşında ÇETKODER olarak yaptığımız bir uygulamayı sizlere sunuyorum. Biz, 2006 yılından bu yana her yılbaşı gecesi tüm gönüllülerimiz ile yurdun her yerinde 2 adet çam fidesini toprakla buluşturuyoruz. Yurt geneli 694 bin gönüllümüz var. Bunun ancak 125 bini bu çalışmaya katılabiliyor. Lütfen sizde en yakın çiçek serasına uğrayıp bir fide alıp toprakla buluşturun. Eğer çiçek serası bulamıyorsanız çevre ve orman bakanlığı müdürlüklerini bu günden itibaren başvurup onların ücretsiz fidanlardan faydalanın. Ağaçlar kuşların evidir. Aynı zamanda evcil hayvanların barınağıdır. Onları da yurtsuz yuvasız bırakmayalım” dedi.
2014 SEVGİ- SAYGI- BARIŞ YILI OLSUN
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, “Dünya gündemi belli. Orta doğudaki sinsi hesaplar belli. Ülkemizde yaşananlar ise apayrı bir konu. Ulus olarak, millet olarak, çok zor günlerden geçiyoruz. İçte ve dıştaki siyasi, ekonomik gelişmeleri birlikte yaşıyoruz. İnsanlarımızın arasında sevgisizlik, hoşgörüsüzlük, vicdansızlık ve merhametsizlik almış başını gidiyor. 2014 yılının sevgi- saygı-barış yılı olmasını temenni ediyoruz. Bu nedenle Yılbaşı gecesi toprak ile buluşturacağımız her çam fidesini BARIŞ ADINA, SEVGİ ADINA, SAYGI ADINA, VİCDAN ADINA, MERHAMET ADINA, HOŞGÖRÜ ADINA dikeceğiz. Gün gelecek onlar büyüyecek ve gelecek nesillerin üzerine BARIŞ- SEVGİ- SAYGI- HOŞGÖRÜ- VİCDAN- MERHAMET gölgeleri olarak düşecek. Bu duygu ve düşünceler ile 2014 yılını kutlarız” dedi.