AGD, Üniversite öğrencilerinin hazırladığı, Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümü nedeniyle düzenlenen fotograf sergisi büyük beğeni kazandı.
Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi tarafından  Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümü nedeniyle düzenlenen fotograf sergisi, Aktekke meydanında  açıldı. Cuma namazından önce açılışı yapılan ve üç gün süreyle gezilebilecek olan fotograf sergi yoğun ilgi görüyor.

AGD, Karaman Şubesi Üniversite Öğrencilerinin hazırladığı sergide; 97 yıl önce yaşanan destansı zaferin cephe ve cephe gerisindeki görüntülerini açıklamalı olarak yansıtan 100'ün üzerinde fotograf bulunuyor. İzleyenlerin duygu dolu anlar yaşadığı gözlerden kaçmazken, gençlerin yoğun ilgisi dikkat çekti.

Üniversite Komisyon Başkanı Sümeyye Baştürk yaptığı açıklamada; Bugün çok önemli bir gün. Çanakkale Zaferi’nin 97’nci yıldönümünde, bir tarafta keder, bir tarafta zaferi yaşadığımız bir gündeyiz. Türkiye’nin destanının yazıldığı bir gün. Biz şehit torunları olarak tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz" diye konuştu. Ayrıca birçok kişinin çeşitli nedenler ile Çanakkale’yi ziyaret edemediğini belirten Baştürk, bu sergi vesilesi ile ecdat fotoğraflarının vatandaşların beğenisine sunulduğunu belirtti. Karaman halkını özellikle üniversite gençliğini sergiye davet eden Başkan Baştürk, üç gün sürecek olan serginin gündüz gezilebileceği gibi akşam  22.00’ye kadar açık kalacağını belirtti.

AGD, Karaman Şubesi Üniversite Öğrencilerinin hazırladığı fotograf sergisi bugün sona erdi.