Gün içerisinde Civler, Civandere, Daran, Dumlugöze köylerinde yapımı devam eden ve tamamlanmış çalışmaları kontrol eden Canbolat;

 Civler Köyümüzde 600 tonluk sulama havuzunun yapımı tamamlanmıştır. Ön sulama sistemiyle ilgili ihalede yer teslimi yüklenici firmaya yapılmış olup projenin bitirilmesiyle Civler Köyümüzdeki sulamayla ilgili sorunların büyük bir kısmı giderilecektir. Ayrıca Civler Köyümüz okulundaki derslik eksiği ile ilgili yapılacak olan ilave dersliklerin ihalesi de yapılmıştır.

Civandere Köyümüzde devam eden sulama sistemiyle ilgili son aşamaya gelindi. Önümüzdeki günlerde kabulü yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacaktır. Ayrıca havuz sonrası kapalı devre sulama sisteminin ihalesi yapılmış olup yapımı devam etmektedir. Bu işlerin teslimi ile birlikte köyümüzde sulama sorunu büyük ölçüde bitmiş olacaktır.

Çukurbağ-Dumlugöze arasında 16 km lik yol yapım ve asfalt çalışması devam etmektedir,  yol yapımıyla ilgili işlerin büyük bir kısmının tamamlanmış, alt malzeme döşeme işlemlerinin başlamış olduğu görülmüştür. Bölge halkı bu yaz sonuna özlenen asfalt yolundan faydalanmaya başlayacaktır.

Dumlugöze Köyü’müzün en büyük eksiklerinden biri olan Öğretmen Lojmanı yapımının önemli bir kısmının bitmiş olduğu görülmüştür.  10 dairelik Lojmanımız 2012-2013 eğitim döneminde öğretmenlerimizin kullanımına sunulacaktır.  Ayrıca 2011 yılında yapımına başlanan sulama sistemiyle ilgili işlerde bitirilerek vatandaşlarımızın kullanımına sunulacaktır. 

Daran'daki sulama kanalının yapımı tamamlanmıştır.  Köylerimizde devam etmekte olan yatırımların tamamlanması için yükleyici firmaların çalışmalarının düzenli devam ettiği görülmüştür. Mevsim itibariyle vatandaşların arazilerine kolay gidip gelmelerini sağlamak için iş makinelerimiz yol çalışmalarına başlamıştır. Bu yıl ki hedefimiz ilçemize bağlı bütün köylerimizde sulamayla ilgili bütün sorunları çözmek olacaktır. İlçemizdeki yatırımlar bütün hızıyla bu yılda devam edecektir. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak adına ekip olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

 Bu yatırımların devam etmesinde büyük emeği geçen;  TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Karaman Milletvekilimiz Lütfi ELVAN ‘a, Milletvekilimiz Mevlüt AKGÜN’e, Valimiz Süleyman KAHRAMAN’a,  İl Genel Meclisine İlçe Kaymakamımız Eyyüp ÖZDEMİR’e, Birlik Üyelerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.