CUMHURİYET HALK PARTİSİ KARAMAN İL BAŞKANI İSMAİL ATAKAN ÜNVER
Ebediyete intikalinin 78. yılında vatanımızın kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin ve Partimizin kurucusu Başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhun şâd olsun Büyük Atatürk.
Ülkemizin zor bir süreçten geçtiği bu günlerde Ulu Önder’i anlamak ve O’nun açtığı yolda yürümek daha büyük bir önem arz etmektedir. Demokrasimize, Cumhuriyetimize ve değerlerine, birlik ve bütünlüğümüze yönelen her türlü saldırının bertaraf edilebilmesi için ihtiyacımız olan önder yine Büyük Atatürk’ün ölümsüz liderliği; rehberimiz de O’nun ilkeleri ve bıraktığı manevi mirastır.

Ulu Önder bir konuşmasında “ İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!” diyerek bizlere takip etmemiz gereken yolu göstermiştir.

Bizler de Ulu Önder’in bugünkü manevi mirasçıları olarak, Ulu Önder’in “Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.” vecizesinden hareketle,  geleceğimizi yine O’nun ilkelerine sadık kalarak ve gösterdiği yolda yürüyerek oluşturmalıyız. Çocuklarımıza ve bizden sonraki nesillere yapacağımız en iyi hizmet budur.

Bir kez daha vatanımızın kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin ve Partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, Türk Ulusunun Atasını, Atamızı ölümünün 78. yılında özlemle anıyorum. Ruhu şâd olsun.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KARAMAN GENÇLİK KOLLARI İL BAŞKANI YUSUF BAŞTUĞ
Mustafa Kemal Atatürk, bir kurtuluş destanının en büyük kahramanı olarak sadece tarih sayfalarında değil yüce Türk milletinin kalbinin tam ortasında bulunmaktadır. Atatürk’e olan sevgi ve saygımız dünya var oldukça devam edecektir.

O’nun vatanı adına yapmış olduğu hizmetleri, gelecek nesillerimize en iyi şekilde anlatmalı ve öğretmeliyiz. Anlatmalıyız ki çok büyük zorluklar içerisinde kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın ve kurulan Cumhuriyetin değeri daha iyi anlaşılsın.

Ulu Önder Atatürk, Milli Mücadele sonrası sağlanan başarının asla yeterli olmadığını düşünerek bir benzerinin dahi yapılması, çok güç hatta imkansız olan birçok devrimler gerçekleştirmiştir. O’nun Türk ulusuna en büyük hediyesi ise Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur.

Atatürk’ü anlamak onun ilke ve devrimlerini çok iyi bilmek ve uygulamak demektir. Kurulan Cumhuriyetin manasını çok iyi bilmeliyiz ki, Cumhuriyete daha çok sahip çıkalım ve koruyalım. Atatürk’ün, halkını ülke yönetiminin tek sahibi yapması, ülkenin öz kaynaklarını da milletin hizmetine vermesi, Ulu Önderi son derece, diktatörlükten uzak, vatan ve millet sevdalısı bir lider olarak karşımıza çıkarmaktadır. Kendisini Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine adayan Atatürk, hiçbir zaman şahsi menfaatini düşünmemiş, sadece milletin menfaatleri doğrultusunda hareket etmeyi tek yol olarak görmüştür.

Bizler her 10 Kasım’ı, bıraktığı eserlerin izinde, ülkeyi daha da ileriye götürebilmek adına neler yapılabileceğinin ortaya konulması gereken bir gün olarak görmeliyiz.

Atatürk’ü her 10 Kasım’da daha iyi anlamak ve anlatmak hepimizin görevi olsun ki! Bizden sonraki nesillerimiz onu daha iyi anlasın. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu aziz vatanın nasıl ayakta kaldığını öğrensin ki, bayrağına ve vatan toprağına daha çok sahip çıksın. Her türlü iç ve dış düşmanlara karşı uyanık ve hazırlıklı olabilsin.

“Benim iki büyük eserim var; Biri Türkiye Cumhuriyeti, Diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” Diyerek bizlere emanet ettiğin, Türkiye Cumhuriyeti’ne her zaman olduğu gibi gönülden sahip çıkacak ve sana layık bir ulus olmaya devam edeceğiz.