CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul; “1923 ruhunu bilmeyenlerin hedefi asla 100. kuruluş yıldönümü olan 2013 olmayacaktır.”

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Teşkilatı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını öğleden sonra kutladı. Cumhuriyet Meydanında toplanan partililer ellerinde ayyıldızlı bayraklarla alanı doldurarak Atatürk Parkında kutlamalara katıldı.

CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, İlçe Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı ve parti kollarının katıldığı kutlama programına bayanlar ve çocuklarda yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından genç bir öğrenci tarafından Atatürk’ün Gençliğe hitabesi okundu. 

Daha sonra bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul;
“Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsuna çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından ilan edilen Cumhuriyet Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri Ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerek sahibi haline getirmiştir. Devletimiz Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde ulusla arası camiada önemli bir yer sahibi olmuş, Atatürk’ün getirmiş olduğu ilkelerin izinden ayrılmayarak dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir.

Bizlere ve gelecek nesillere düşen görev Atatürk ilke ve devrimlerini korumaktır.  Yıllardır devam eden bu anlayış maalesef son zamanlarda önemsizleştirilmeye çalışılmaktadır. Milletvekili tutuklu gazeteci yazarı, aydını tutuklu, gençleri tutuklu, işte bizi yönetenlerin ülkeyi getirdiği nokta budur.

Ne yazıklı Karaman’dan Ankara’daki Cumhuriyet Mitingine gitmek isteyen arkadaşlarımız, İç İşleri Bakanlığı Genelgesi gereği otobüsleri şehir dışına çıkartılmamış Ankara’ya gitmeleri engellenmiştir. 

Hükümet bir süre önce bir genelge çıkartarak Milli Bayramlarda Atatürk Anıtına çelenk konulması dahil kutlamaları yasadışı gösteri kapsamına alan uygulama başlattı. Bu kararı da geçmişte yapılan Cumhuriyet mitinglerinden korkarak almıştır.

1923 ruhunu bilmeyenlerin hedefi asla 100. Kuruluş yıldönümü olan 2013 olmayacaktır. Cumhuriyetin getirdiği özgürlükler kullanarak Cumhuriyeti önce önemsizleştirmek sonra yok saymak isteyen, bugün Cumhuriyetin koltuğunda oturanlara karşı birlik ve bütünlük içinde hareket ederek Cumhuriyet ve Cumhuriyetin getirdiklerini kollamak ve korumak görevimiz daha da önem kazanmıştır.

Alanlara gelenler, eşkıya terörist değil, gelenler Cumhuriyetin çocuklarıdır. 29 Ekim Cumhuriyetimizin şanlı bayramıdır. Bizler bayramımızı kutlayacağız. Cumhuriyet bu milletin ortak iradesidir. Bu devrimci iradeyi yok saymaya veya ortadan kaldırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçmişte olduğu gibi bugünde egemen güçlere, dayatmalara ve zora rağmen Cumhuriyetimizi korumayı ve geliştirmeyi sürdürecek demokratik ve özgürlükçü bir özle geleceğe taşıyacağız. Bu şartlar altında dahi burada toplanan Cumhuriyeti özümseyen ve değerini bilen herkesin Cumhuriyet Bayramının 89. Yılını kutluyorum.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından daha sonra kadınlar ellerinde çiçeklerle Atatürk Anıtına çiçek bıraktı. Kalabalık daha sonra polis gözetiminde İsmet Paşa Güzergahından parti binasına doğru slogan atıp yürüyerek kutlamaları sonlandırdı.