14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Karaman Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar arası çocuk gözüyle “Sağlık ve Doktor” temalı resim yarışması düzenleniyor.
Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Karaman Genel Sekreterliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenecek resim yarışmasına İlkokul 1, 2, 3. ve 4. Sınıflar ile Ortaokul 5, 6, 7. ve 8. Sınıf öğrencilerinin katılması uygun görüldü.
Karaman Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan açıklamada Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim yarışmasıyla, sağlık hizmetlerinin temel sunucuları, mesai kavramı olmaksızın hastaları için görev yapan doktorlarımızın ve diğer sağlık çalışanlarının hatırlanması; sağlık, sağlıklı yaşam ve sağlığın mimarlarına çocuklarımızın gözünden bakılması ve hafızalarındaki görsel düşüncelerin kâğıda yansıtılmasının amaçlandığı belirtildi.
Yarışmaya katılım şartlarının Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla tüm okullara gönderildiği, eserlerin en geç 10 Mart 2016 Perşembe tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğünde olacak şekilde teslim edilmesi gerektiği açıklandı.
Diğer taraftan; resim yarışmasında dereceye girenlerin İlk ve ortaokul değerlendirmeleri olmak üzere 2 ayrı grupta yapılacağı, her iki grupta dereceye girenlere ödül olarak 1.lere Küçük ( çeyrek) Altın, 2. lere Küçük Tablet ve 3.lere Kol Saati verileceği duyuruldu.
Resim Yarışmasına katılan tüm öğrencilere Katılım Belgesi verilecek ve yarışmaya katılan tüm eserler Tıp Bayramı Kutlama Programında sergilenecek.