Karaman’da oto elektrik ustalığı yapan Abdulkadir Emer oğlu Fatih Emer’in ısrarıyla, çocukluk hayali olan halk arasında "Hacı Murat" olarak bilinen 1972 model Murat 124 otomobili karşılığında araç vererek satın aldı. Abdulkadir Emer kendi oto elektrik atölyesinde 1 yıllık çalışmayla hurda otomobili camından, koltuklarına, direksiyonundan jantına ve motoruna kadar her şeyini yeniledi. Yaklaşık 15 bin lira harcayan Abdulkadir Emer ve oğlu Fatih Emer, şimdi otomobili keyifle sürüyorlar.
Türkiye'nin dört bir tarafından parça getirildi
Oto elektrik ustası Abdulkadir Emer, Murat 124'ün hep çocukluk hayali olduğunu ve bu hayaline 30 yıl sonra kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.  Abdulkadir Emer, "Aracı karşılığında bir araç vererek takas usulü ile aldım. Sanayici olmamız nedeniyle hem kendimizin emeği hem de sanayi de usta arkadaşlarımızın el emeği ile baştan aşağıya orijinal parçalarını temin ederek 1 yılda Hacı Murat’ı yeniledik. Murat 124, ilk trafiğe çıktığında nasılsa bugün de o hale getirmek için çok uğraştık. Parçalarını Türkiye'nin değişik bölgelerinden temin ettik." dedi.
Trafiğe çıktığında insanların gözünü otomobilinden alamadığını dile getiren Abdulkadir Emer, "Bazı vatandaşlar fotoğraf çektirmek istiyorlar. Özelikle düğün yapacak olan çiftler aracı kiralamak istiyorlar. Bizde insanları kırmamaya çalışıyoruz ve araca gözümüz gibi bakıyoruz." şeklinde konuştu.
Ayrıca 1972 model Murat 124’ün plakası, sahibi Abdulkadir Emer’in baş harflerini de taşıyor. 
Necati ERMİŞ