Sinop Vali Yardımcısı olarak görev yapan Kaya Çelik geçici görev olarak Şırnak Habur Gümrük Kapısı Mülki İdare Amirliği görevini gerçekleştirmek üzere Şırnak’a gitti. Ancak Kaya Çelik, sürekli olarak cuntacıların tehditlerine maruz kaldı.

Telefonla Kaya Çelik’i arayan cuntacılar, “Sıkı yönetim ilan edildi, sizi almaya geliyoruz ve gümrük kapısına el koyuyoruz” şeklinde tehditlerde bulundu.

Kaya Çelik ise cuntacıların tehditlerine karşılık olarak, “Beni ezmeden hiçbir yeri alamazsınız” diyerek dik durdu.

Ardından, ısrarlı telefonlar ve tehditler yüzünden kalp krizi ve beyin kanaması geçiren Kaya Çelik, 15 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. 15 günün ardından sağlığına kavuşan Vali Yardımcısı Çelik, görevine tekrar başladıktan sonra 01.12.2016 tarih ve 2016/861 sayılı kararnamesi gereğince vali yardımcıları ve kaymakamların yer aldığı kararnamenin yürürlüğe girmesi ile birlikte Karaman Vali Yardımcısı olarak atandı.

Vali Yardımcısı Kaya Çelik Kimdir?
01.03.1974 tarihinde Amasya'nın Taşova İlçesi'nde doğdu. İlköğrenimini İstanbul Anadolu Hisarı Ortaokulunda, orta öğrenimini İstanbul Beykoz Denizcilik ve Su ürünleri Meslek Lisesinde, yüksek öğrenimini ise Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F'de 1992-1996 yılları arasında Kamu Yönetimi alanında tamamladı. 1996-1997 yılları arasında askerlik görevi sırasında aldığı "İç Güvenlik Harekatı" kursunun ardından askerlik görevini Yenifoça Jandarma Komando alayında takım komutanı asteğmen olarak tamamladı.

1996 yılında başladığı Kaymakamlık stajı kapsamında değişik ilçelerde kaymakam vekilliği, Londra Midilsex University'de 7 ay süreli İngilizce eğitimi, Harp Akademileri Komutanlığı bünyesinde 4 ay süreli Milli Güvenlik Akademisi kursunu tamamladı.

Sırasıyla Kütahya'nın Şaphane, Diyarbakır'ın Eğil, Mardin'in Savur, Adana'nın Karataş, Kırklareli'nin Demirköy İlçe Kaymakamlıkları görevinde bulundu.

2011 yılında başladığı Trakya Üniversitesi İ.İ.B.F. Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalındaki Yüksek Lisans eğitiminde tez aşamasındadır.

06.08.2012 tarihli müşterek kararname ile Sinop Vali Yardımcılığına atanan Kaya Çelik, Bahar Çelik ile evli olup 2 çocuk babasıdır.

İyi derecede İngilizce bilmektedir.