Ziyarette Dil ve Edebiyat Derneği Karaman Şube Başkanı Hasan Erkan dernek yönetim kurulu üyeleri Zeki Tuman ve Veli Sarıkaya hazır bulundu. Dernek yöneticileri, 10 Ocak çalışan gazeticiler günümüzü kutlayıp, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

Dernek Başkanı Hasan Erkan, Karaman'da şubesini kurdukları Dil ve Edebiyat Derneğinin yaklaşık bir yıldır faaliyet gösterdiğini ve şu anda bakanlar kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernekler statüsünde olduğunu söyledi. 


Erkan yaptıkları çalışmaları kısaca şöyle değindi;'' Dernek olarak geçtiğimiz yıl içersinde, göçün 50. yılı nedeniyle Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Fidan'ın da katılımıyla bir konferans düzenledik. Mehmet Akif Ersoy Yılı olması nedeniyle Dil ve Edebiyat Derneği Başkan Vekili Üzeyir İlbak ''İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans verdi.  Milli Türk Talebe Birliği'ni anmak için de ayrı konferanslar tertip ettik. “Her şey Karaman İçin” adlı Bilgi Yarışmasını yaparak, dereceye girenleri ödüllendirdik.  Sosyal Bilimler Lisesi'yle birlikte ,''Geleceğin yazarlarını yetişiyor'' projesini de hala devam ettirmekteyiz.

Derneğin yeri konusunda Belediye Başkanlığı ve Valilikle görüşmelerimiz devam etmekte olup, kendi yerimize geçtiğimizde daha etkili çalışmalar yapacağımızı düşünüyoruz. Karaman geçmişte olduğu gibi bilim, sanat, kültür anlamında oldukça iyi isimler yetiştirmiş olsada son yıllarda bu alanda çoraklaşma gözlenmektedir. Dernek olarak bu alandaki eksikliği gidermek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz, Karaman'ın sanayi, tarım ve ekonomi ki pek çok başarısına kültür ve sanat alanında da katkıda bulunmak istiyoruz. Sizlerede çalışmalarınızda başarınızın devamını dileriz''dedi.