7 Mayıs 2012 Pazartesi günü saat 13:00'de gerçekleşen temel atma törenine, Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER, Vali Süleyman KAHRAMAN, Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü ELVAN, Karaman Milletvekili Mevlüt AKGÜN, KMÜ Rektörü Sabri GÖKMEN, Vali Yardımcısı Ferhat BURAKGAZİ, Vali Yardımcısı Vekili Erkan İsa ERAT, protokol üyeleri, basın mensupları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.


Temel atma töreninde açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY “Sayın Bakanımız ; himayenizde 2012 yılı yatırım programında ilimiz ortaöğretim alanı yatırımlarından 32 derslikli Kız Meslek Lisesi, 24 derslikli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 200 öğrenci kapasiteli yurt, Temizel Ünlü Endüstri Meslek Lisesine 12 ek ders ve 2 atölye, Ermenek ilçesine 300 öğrenci kapasiteli yurt ve Karaman Anadolu lisesine büyük bir spor salonu yapılacaktır.

Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesinin yapımına devam edilmektedir. Bizler sizlerden aldığımız destekle Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilimizdeki eğitim faaliyetlerine devam etmekteyiz. Aynı zamanda sizin desteğinizle başlatılan E-etüt projesi kapsamında ülkemizdeki bütün yatılı bölge okullarımızdaki 8. sınıf öğrencilerimize ulaşmaktayız. Bizlere verdiğiniz destekten dolayı sizlere teşekkür ediyorum ve temelini atacağımız okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY’un konuşmasının ardından Vali Süleyman KAHRAMAN ise yaptığı konuşmasında “Her insan yaşadığı anın şahididir ve hepimiz bir gün toprağa karışacağız. Hayat nefes alıp vermeye benzer. Hayattan bir şeyler aldığımız gibi hayata bir şeyler vermek zorundayız… Hayattan aldığımız bizimle birlikte gidecek; ama hayata kattığımız değerler bizden sonra da yaşamaya devam edebilir. İşte Yûnus Emre, işte Mevlâna…  Bedenleri çoktan toprakla buluştu; ama söyledikleri her söz yüzlerce yılı aşıp bize kadar ulaştı… Kitaba ve kaleme hürmet eden bir ecdadın torunları olarak, mazimizle ne kadar övünüyorsak, gelecekten de o kadar umutluyuz… Çünkü bugün ilimizde ve ülkemizde eğitime çok ciddi yatırımların yapıldığına şahit oluyoruz.

Aslında bugün bir yapının temelini atmıyoruz, bugün geleceğimizin temelini atıyoruz. “İnsan âlemde hayal ettiği müddetçe yaşar.”diyor Yahya Kemal… Bizim Karaman olarak geleceğe dair düşlerimiz var ve bugün attığımız bu temel, bu düşlerimizin işaretidir…

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇERr’e eğitim konusundaki hassasiyetinden, gayretinden ve ilimize olan desteğinden dolayı şahsım ve Karaman adına en samimi duygularla teşekkür ediyorum. Bugün temelini attığımız bu okulun, sağlıklı nesillerin yetişmesine vesile olmasını, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER ise “Eğitim fiziki altyapısı olarak, donanım olarak ve nitelik olarak bizler Karaman'ı eğitim alanında daha iyi noktalarda, daha başarılı yerlerde görmek istiyoruz. Bunun içinde Valimiz, Belediye Başkanımız , Milli Eğitim Müdürüz başta olmak üzere velilerimizle birlikte ortak bir şekilde çalışmalıyız. Böyle ortaklaşa bir çalışma yapmalıyız ki çocuklarımızın başaralarını ulusal değil aynı zamanda küresel bir seviyeye taşıyalım.'dedi.

Bakan DİNÇER konuşmasının devamında "okul sütü, akıl küpü" projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Geçen hafta çarşamba günü tüm Türkiye'de başlatılan süt dağıtım projesinde yaklaşık 32 bin okulda, 6 milyon 891 bin çocuga aynı zaman diliminde süt dağıtımı yaptık. Bu sürede daha önceden süt içmeye alışmayan veya kahvaltı yapmayıp aç karnına okula gelerek süt içen yada süte karşı alerjisi olan bazı çocuklarımızda değişik sebeblerden dolayı ufak tefek rahatsızılıklar meydana geldi. Bütün bölgelerde meydana gelen bu olay ilk gün yoğun bir şekilde yaşandı, ikinci gün %60  oranında azaldı, üçüncü gün ise bu rahatsızlık olayları  %90 oranında  azaldı. Ve bugün itibariyle bana intikal eden bir rahatsızlanma olayı yoktur. Süt dağıtımı projesi ülke genelinde uygulanmaya devam etmektedir."dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER okulların fiziki alt yapısı ile ilgili yaptığı konuşmasında ise  2002 yılı sonunda kadar ülkemizde 354 bin derslik bulunurken, biz bu sayıya 170 bin derslik ilave ettik buna 2012 yılında yapılanlar dahil değil. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim alanında  %100 okullaşmaya ulaşmak ve derslık başına  30 ogrencı düşmesi için 173 bin dersliğe ihtiyacımız vardır. Eski geleneksel yöntemlerde derslik ihtiyaçlarının MEB bütçesi ve hayırsever vatandaşların desteği ile gideriyorduk. Şimdi ise bu yöntemlere ek olarak kamu özel ortaklığı ve kiralama yöntemi ile derslik ihtiyaçlarımızı giderme noktasında önemli bir gelişme kaydedeceğiz. Ben ilimizde derslik ihtiyacının giderilmesine katkı sağlayacak olan Doğukışla İlköğretim Okulunun bu safhaya gelmesinde emeği gecenlere teşekkür ediyorum ve yeni okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Milli Eğitim Bakanı  Ömer DİNÇER Vali Süleyman KAHRAMAN ve protokol üyeleri tarafından butona basılarak 24 derslikli Doğukışla İlköğretim Okulunun temel atma töreni gerçekleştirildi.