Türk Eğitim Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Aktif Eğitim-Sen görevden alınan okul müdürleriyle ilgili ortak bir açıklama yaptı.
Sendikalar adına konuşan Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi Başkanı Ziya Hotamışlı, okul müdürlerinin görevden alınmasının ardından sıranın öğretmenlere geldiğini söyledi.

Hotamışlı, “Millî Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, 8 bin okul müdürü görevden alındı. Kimin alınıp alınmadığını istatistik olarak biliyoruz. Müdürlerin alınmasının ardından acaba sıra kimlere gelecek. 3 senedir yapılan bir performans kavramı var. Bu performansla ilgili tüm yükünü yeni görevlendirilecek müdürlere verdiğimizi düşünürsek bu müdürlerinde elendiği kişilerin elenene müdürlerin ve yüksek puan verilen müdürlerinde bir sendikalarını hesaba kattığımız da performanslarında otomatik bir değerlendirileceği açıktır.  Bakanlık TEOG sınavıyla uğraşmak yerine müdürlerle uğraşıyor. Müdürleri yüz akı görevler yapmış. Bu idarecilerimiz yeni öğretmenlere öğrencilere yol gösterecek insanlar” dedi.