Karaman genelinde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında bulunan öğrencilere yönelik Evrensel ve Etik Değerler Bilinci ve Kültürü kazandırmak amacıyla      2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında uygulanmakta olan “Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında 2012 yılı Ocak  ayı ‘’Özgüven’’ değerini en iyi işleyen okullara belgeleri, resim-afiş, şiir ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ise ödülleri verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Şube Müdürü M. Akif Duman, Projeler Koordinasyon Ekibi’nden Selda Uzun, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     
Yarışmada dereceye giren okullara ve öğrencilere ödüllerini veren  İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY “ Projemiz ilimiz genelinde başarıyla devam etmektedir. Ocak ayı  değeri olan “Özgüven” okullarımız ve öğrencilerimiz tarafından farklı etkinliklerle işlenmiştir. Yapılan çalışmalarla öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizde yoğun bir ilgi ve farkındalık oluştuğunu memnuniyetle görmekteyiz Bizim eğitim sistemimizde amaçlarımızdan birisi de öğrencilerimizi özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirmektir. Ancak bu sayede girişken, sorumluluk alabilen ve başarılı bir nesil yetiştirebiliriz. Bu güzel çalışmalarından dolayı bütün okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum ” dedi.

Ödül töreni dereceye giren okullara ve şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere belge verilmesiyle sona erdi.

İlköğretim Kurumları Alanında:
1.    85.Yıl İlköğretim Okulu
2.    Yunus Emre İlköğretim Okulu
3.    İstiklal İlköğretim Okulu

Ortaöğretim Kurumları Alanında:
1.    Bifa Lisesi
2.    Yunuskent Lisesi
3.    Karaman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi

Resim-Afiş, Şiir ve Kompozisyon Yarışmaları;


Resim-Afiş Yarışması Birincileri;


1.    İlköğretim Birinci Kademe: Dila Elnur AYDIN- Yem Sanayi İ.O.
2.    İlköğretim İkinci Kademe: Ceyda ÖZKARA- İstiklal İ.O.
3.    Ortaöğretim: Seher Nursel DURMUŞ- Yunuskent Lisesi

Şiir Yarışması Birincileri;

1.    İlköğretim Birinci Kademe: Nurevşan Sağlam- Sabiha Gökçen İ.O.
2.    İlköğretim İkinci Kademe: Muazzez ACAR- Dr. Sadık Ahmet İ.O.
3.    Ortaöğretim: Özge KINIK- Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi

Kompozisyon Yarışması Birincileri;

1.    İlköğretim Birinci Kademe: Nazlıcan KESER- Alaçatı İ.O.
2.    İlköğretim İkinci Kademe: Ceyhan DÜLGER- Ortaoba Sultan Ahmet Güneş İ.O.
3.    Ortaöğretim: Saliha AYDIN –Karaman Anadolu Lisesi