Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, çocuk istismarı konusunda kim yaparsa yapsın, nerede olursa olsun, korunup kollanacak bir şey olmadığını, aksine lanetlenecek bir mesele olduğunu söyledi. Elitaş, "Hangi dernek, hangi vakıf çatısı altında olursa olsun, bu insanlık dışı bir suçtur. Allah belasını versin" dedi.
Çeşitli etkinlere katılmak üzere seçim bölgesi olan Kayseri'ye gelen, Ekonomi Bakanı ve Kayseri AK parti milletvekili Mustafa Elitaş, bir soru üzerine Karaman'da yaşanan çocuk istismarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Elitaş, şöyle konuştu: 
"TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU, YÜREĞİM BURKULDU"
"Uçakla İstanbul'dan Ankara'ya gelirken, Karaman milletvekili arkadaşımızdan konuyu teferruatıyla öğrendik, inanın tüylerim diken diken oldu, yüreğim burkuldu. Bu konu, siyasi rant için deşilirse, aileleri, yavruları perişan ederiz. Dava devam ediliyor, bu devam eden davada, olayı sık sık gündeme getirerek, AK Parti ile irtibat kurdurulup, bir vakfı yok etmek amaçlı yapılan işler olursa, varsa hatası hep birlikte gitsinler. Ama ailelere ve çocuklara uzanırsa, bunun yarası daha ağır olur"
Basın mensuplarının, bu tür konularda çok hassas davrandığını dile getiren Elitaş, şunları söyledi: 
"ZARAR GÖREN YAVRULARIMIZ DEŞİFRE OLMASIN"
"Bizler de milletvekilleri olarak, milletin temsilcileri olarak hassas davranmalıyız. Bu konu yargıda devam ediyor. Devam eden bir meseleyi sürekli, özellikle siyaseten, TBMM'de önceki gün yaşadığımız hadise, bu olayı lanetliyoruz ama boyutlarından çıkarılmış ve daha ileriye gitse oradaki zarar görmüş yavrularımızın artık deşifre olmasına, ailelerin perişan olmasına sebebiyet verir. Onun için bütün samimiyetimle diyorum ki, iyi niyetli kardeşlerimiz artık bu meseleyi durdursunlar. Tedbirlerimizi alalım. Komisyon kuruldu, komisyon da özellikle bu hassasiyete dikkat etmeli. Biz birisini cezalandıracağız, derken, oradan zarar görmüş mağdurları da kendi içlerine dönüp, kendi içlerinde sıkıntı çekmeye de mahkum etmeyelim. Hassas nokta, ince nokta bu. Dün TBMM o konuyla ilgili komisyon kurdu ama bu komisyon en hassas komisyonlardan birisi. Çünkü ortada mağdur olmuş yavrular var, aileler var. Bu aileleri deşifre ettiğimiz takdirde, kamuoyu önünde zor duruma soktuğumuz takdirde onların çektikleri sıkıntı, telafisi mümkün olmayan bir noktaya doğru gidebilir. İnşallah bundan sonra hassasiyetimiz devam etsin diye ifade ediyorum."