Karaman’lı Milli Şairimiz Muhterem Bekir Sıtkı Erdoğan’ın Oğlu Emekli Deniz Binbaşı Yahya Erdoğan, Musalllada Kılınan Cenaze Namazının Ardından Son Yolculuğuna Uğurlandı.

11 Mayıs 2012 Çarşamba günü öğle namazına müteakiben Musallada kılınan cenaze namazına; Vali Vekili  Ferhat Burakgazi’nin yanı sıra İl Jandarma Komutan V. J. Bnb. Ömer Ersever, askeri erkan, sevenleri ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katılırken, Vali Süleyman Kahraman ve İl Jandarma Komutanı J. Alb. Selçuk Boz’da cenaze törenine çelenk gönderdiler.

Kılınan cenaze namazının ardından askerler ve vatandaşların omuzlarında son yolculuğuna uğurlanan Emekli Deniz Binbaşı Yahya Erdoğan'ın Türk Bayrağına sarılı naaşı Karaman Merkez Mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze namazına katılarak Emekli Deniz Binbaşı Yahya Erdoğan’ı bir süre omzunda taşıyan Vali Vekili Ferhat Burakgazi, merhumun ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek; “Merhuma Allah'tan rahmet, dost ve sevenleri ile akrabalarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Mutluluklar olduğu kadar hüzünlerde hayatın bir gerçeğidir. Ancak bu hüzünler paylaşıldıkça azalacaktır. Dileğimiz odur ki Merhumu, Allah sevdikleriyle Cennetinde buluşmayı nasip etsin. Gönül ister ki devleti için önemli görevlere bulunmuş olan böylesine değerli insanlar hiç ölmesin; fakat doğum olduğu kadar ölümde bu dünyanın bir gerçeğidir. Başımız sağ olsun, merhumun mekan-ı cennet olsun.” dedi.