Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Leonardo Da Vinci Partnership Programı “Enable” (Engelli Bireylerin İstihdamı) adlı proje kapsamında Piri Reis Kültür Merkezinde 20 Haziran 2012 tarihinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Ana Bilim dalında görev yapmakta olan Prof. Dr. Ömer Üretarafından konferans verildi. Milli Eğitimde Özel Eğitimden sorumlu Şube Müdürü Ömer Kılıç ve Şube Müdürü Mehmet Akif Duman’ın da katıldığı konferansa tüm ilk ve orta dereceli okullarda görev yapan idareci, rehber öğretmen ve özel alt sınıf öğretmenleri de katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Mehmet Akif Duman; “Engelli çocuklara sahip aileler birçok psiko-sosyal sorun yaşamaktadır. Özel ihtiyaçları nedeniyle özel bakım ve eğitim gerektiren engelli çocukların olması aile için birçok zorluk ve yük gerektirmektedir” dedi.

Prof. Dr. Ömer Üre özel eğitimin öneminden bahsettiği konuşmasında engelli bireylere sahip ailelerin eğitiminin de önemine dikkat çekmiştir. Özel eğitimde en önemli öğenin erken teşhis olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ömer Üre özel eğitime muhtaç olan çocuklara standart programlar uygulanamaz. Bu çocuklar sizden farklı çocuklardır. Özel eğitim çoğunluktan farklı ve özel gereksinimli çocuklara sunulan, üstün özellikleri olanları yetenekleri doğrultusunda kapasitelerinin en üst düzeye çıkmasını sağlayan, yetersizliği engele dönüştürmeyi önleyen, engelli bireyi kendine yeterli hale getirerek topluma kaynaşmasını, ve bağımsız, üretici bireyler olmasını destekleyecek becerilerle donatan eğitimdir.