Program dün saat 15:00'da polis evinde gerçekleştirildi.
Gönüllü fahri müfettişlik programına Karaman Valisi Süleyman Kahraman,İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez,Karaman Vali Yardımcısı Latif Memiş ve Emniyet Şube Müdürleri  katıldı.

İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez yaptığı konuşmada;

''İlimizde ve Ülkemizde insan sayısı artıyor ve insan sayısı arttıkça araç sayısıda arttıyor. Bu nedenden dolayı emniyet müdürlüklerine büyük işler düşüyor.Halkın güvenliği için denetimleri arttırmak zorunda kalınıyor.İnsanların trafiğe çıktığı zaman saygılı,hoşgörülü olması lazım.Sertifika ve kimliklerini alan arkadaşlarımıza hayırlı hizmetler sunmanızı ve objektif davranmanızı bekliyoruz. Sertifika alan arkadaşlarımızı tebrik ediyor hayırlı uğurlu olmasını diliyorum,'' dedi.


Karaman Valisi Süleyman Kahraman yaptığı konuşmada;

''Fahri trafik müfettişlerini tebrikler ediyorum.Bu  sertifikayı en güzel şekilde ve en güzel zamanda kullanırsınız. Bu  sertifika'yı bende almıştım zamanında bana bir defter vermişlerdi bu defteri yarısına kadar doldurmak nasip olmuştu.Ülkemizde yılda 1 milyon insan trafik kazasından dolayı vefat ediyor.10 milyon insan yaralı veya sakat kalıyor.Bir o kadar da maddi hasar meydana geliyor.Bu sayıyı daha aza indirebilmemiz için mutlaka denetimler yapmak zorundayız.Her aracın başına bir trafik polisi koyamayacağımız için sürücelerin araçlarını daha bilinçli sürmesi gerekir.Sertifika alan vatandaşlarımızı tebrik ediyor hayırlı uğurlu olmasını diliyorum,'' dedi.

Program daha sonra kartların dağıtımıyla sona erdi.