26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle Karaman  Gümrük  Müdür  Vekili  Abdullah Adaş ve müdürlük çalışanları Valimiz Sn. Süleyman Kahraman’ı makamında ziyaret etti.

26 Ocak 1953 yılında Dünya Gümrük Günü olarak ilan edilen bu günde, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl kutlandığını belirten Abdullah Adaş, bu günün kurum içinde ve kurum dışı çevrelerle iletişim açısından büyük önem taşıdığını belirterek, desteklerinden dolayı Vali Kahraman’a teşekkür etti.

Vali Kahraman ise  gümrük idarelerinin bir ülke açısından büyük önem taşıdığını belirterek: “Karaman, ülkemizin uluslararası ticaretinde önemli bir yere sahip; ama bizim amacımız ve gayretimiz Karaman’ı bu anlamda çok daha yüksek seviyelere taşımak. Uluslararası ticaretin geliştirilmesi ve bu alandaki sorunların tespit edilerek, sorunlara çözüm üretilmesi hem ilimiz açısından hem de ülkemiz açısından büyük önem taşıyor. Dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak bir gelişme sağlanacaksa hiç kuşkusuz bu anlamda en büyük görev yine gümrük idarelerimize düşmektedir.  Ülkemizin son yıllarda diğer ülkelerle geliştirdiği ilişkilerin daha ileri ve verimli boyutlara taşınması ülkemizin geleceği açısından büyük bir önem arz ediyor. Ekonomide, ticarette ve sanayide ilimizin ve ülkemizin dünyada söz sahibi olması elbette ki bu aziz millet için büyük bir gurur ve sevinç kaynağıdır. Ziyaretiniz bizi ziyadesiyle memnun etmiştir ve sizlerin bu alandaki gayretinizde, çalışmalarınızda yalnız olmadığınızı özellikle belirtiyor, tüm gümrük camiasının gününü en içten duygularla kutlar, başarılarımızın daim olmasını dilerim. ”dedi. Ziyaret, hatıra fotoğraf çekimiyle son buldu.