Geçen yıl kuraya katılıp da hacca gidemeyenlerden tercihlerinde değişiklik yapmak isteyenlerin de yeniden başvuruda bulunabilecekler. Suudi Arabistan tarafından uygulanan kota nedeniyle 2012 yılında başvuruda bulunduğu halde hacca gidemeyen çok sayıda vatandaş olduğu biliniyor. Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu’nun bu çerçevede 2013 yılında da hac kaydı açılmasını uygun gördüğü ve hac başvurularının 4-22 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

2012 yılında kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemlerinin Bakanlık tarafından elektronik ortamda otomatik olarak yapılacak. Tercihlerinden il, ilçe, hac konaklama türleri ve kuraya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile başvurularından vazgeçenlerin müftülüklere başvurabilecekleri ifade edildi. 

Bu yıl hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptırmak isteyenlerin ise ilgili bankalara 15 lira ön kayıt ücreti yatırdıktan sonra ‘hac.diyanet.gov.tr’ adresinden veya müftülüklerden alacakları formlarla doğrudan müftülüklere başvuruda bulunabilecekler. Müftülüklere doğrudan form dilekçe ile başvuranların, dilekçeye nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunu mutlaka eklemeleri gerektiği belirtildi. Daha önce hacca gidenlerle vekaleten hacca gidip bu kez kendi adlarına veya bir başkasına vekaleten hacca gitmek isteyenlerin başvurularının kabul edilmeyeceği duyuruldu.